Монах Арсеније „запалио“ Америку

Благословом Његовог Преосвештенства епископа источноамеричког г. Иринеја, у недељу 10. јуна 2018.године у сали цркве Светог Елефтериоса у Њујорку, монах Арсеније (Јовановић), настојатељ манастира Рибница код Ваљева, одржао је прво предавање у оквиру америчке турнеје на тему: “ Православље: Стара решења за савремене проблеме“.
Потом је о смислу православне вере за живот савременог човека говорио пред пуним салама у Патерсону, Вашингтону, Атланти, Норт Порту, Клирвотеру, Ст. Петерсбургу и Орланду. Планирана су још предавања у Кливленду, Акрону и Лорену.
Предавања рођеног Београђанина, дипломираног стоматолога, који је прошао пакао живота под мотом генерације „Секс, дрога и рок-ен-рол, живи брзо, умри млад“ да би при сусрету са православном вером све то оставио, склопивши чврст брак са Исусом. Управо говор из властитог искуста оставља снажан утисак на слушаоце, који се данас, у трагању за смислом живота, налазе у сличној ситуацији као монах пре него што је отишао у Цркву и ту нашао себе, мир и спокој. Замонашио се у Светој Гори Атоској, боравио под Острогом, тиховао у Црној Реци, а данас обнавља манастир Рибница код Љига, где планира да формира Православни духовни центар.

 

2 thoughts on “Монах Арсеније „запалио“ Америку

  • 21. јун 2018. at 20:56
    Permalink

    Manastir Ribnica je blizu Mionice. Tačnije od Mionice je udaljen tri do četiri kilometra. Od Ribnice do Ljiga je nešto manje od 20 kilometara. Da bi se stiglo do manastira ide se putem Ljig -Mionica-Valjevo. Inače, tekst je odličan, a ova mini ispravka je posledica lokalpatriotskog rraspoloženja

    Reply
  • 15. јул 2018. at 14:48
    Permalink

    Da li su objavljena predavanja
    Iz Amerike

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *