Ђоковић на Копаоник довео 130 деце

Више од 130 деце из неразвијених региона, узраста од седам до десет година, провешће шест дана на планини Копаоник на „Играма пријатељства“, који су свечано отворили Јелена и Новак Ђоковић. Ученици из 13 истурених оделења при школама општина  Сремска Митровица, Смедерево, Крагујевац, Алексинац, Власотинце и Ириг уживаће до 21. овог месеца у различитим активностима које за њих организује Фондација Новак Ђоковић. Идеја овог догађаја је да се деца која немају прилику да иду на школска путовања упознају, проводе време заједно и развијају своје вештине.

7. kamp prijateljstva Drugarijada„Деца нас увек подсећају шта је срећа и колико је мало потребно да се од њих добије искрени осмех. Игра и провод са пријатељима најбоље су успомене из детињства, а наш тим свакодневно ради на томе да свако дете у Србији има та сећања. Насмејана лица ове деце најбољи су доказ да оно што радимо, радимо исправно и они су нама мотивација да наставимо даље “, изјавио је Новак Ђоковић, суоснивач истомимене фондације.

Премијерним извођењем химне фондације у изведби певачице Мари Мари и полазника њене школе певања отпочела је динамична екскурзија са мноштвом спортских и авантуристичких активности, креативних и уметничких радионица, у којима је током претходних година учествовало близу 650 деце и 85 наставника из 34 града у Србији.

„Мото нашег кампа је Безгранично пријатељство, и организовање га седми пут заредом доказ је да смо успели у тој мисији. Сретни смо што су Игре пријатељства постале традиција и што ће нова генерација деце на Копаонику створити сјајна сећања – сећања која ће их носити са собом целог живота, подсећајући их на вредност пријатељства и важност поштовања других. Наша Фондација већ 12 година напорно ради на стварању једнаких могућности за свако дете, а игра и заједничко проводење времена један су од предуслова срећног детињства, што је важно за изградњу карактера у каснијим фазама “, рекла је Јелена Ђоковић, директорка Фондације Глобал ЦЕО.

Ове године, након завршетка кампа, истуреним оделењима школа које су учествовале у Играма пријатељства биће поклоњении различити уређаји и опрема који ће им пружити оптималне услове за учење и играње. Као и претходних година, организовање Игара пријатељства добило је велику помоћ и подршку наших пријатеља из Фондације принцезе Шарлин из Монака, док су значајни доприноси дали и други спонзори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *