Да ли је мистериозни човек са Балкана?

Шведска полиција из Хелингборга на захтев колега из Халанда, објавила је текст о мистериозном мушкарцу, чији су посмртни остаци пронађени  у општини Лахолм у јужном Халанду још пре две године. Они траже помоћ у његовој идентификацији након што је направљена реконструкција лица и детаљно прегледана ДНК евиденција у Шведској и иностранству. Преносимо текст њихове објаве на друштвеним мрежама.

„Тело је пронађено у шумском подручју у Холедеу у општини Лахолм 25. јануара 2020. године. Поштосу уочене повреде на телу, отворена је прелиминарна истрага о убиству.

-Упркос томе што смо сада претражили ДНК записе у више од 50 земаља, нисмо добили никакав идентитет – рекао је Ларс-Гунар Перлингер из полицијске области Халанд.

Испитивање посмрних остаатака човека је било обимно и, између осталог, извршено је методама угљеник-14 и угљеник-13. Резултати показују да је умрли рођен ван Скандинавије средином 1980-их. Одонтолошки преглед такође показује да је су његои зуби поправљани можда негде у источној Европи.

-Према анализи, мушкарац је имао између 30 и 40 година када је преминуо, а висок је између 175 и 180 центиметара.  Убијен је  нешто после 2015. године, али трагови на месту показују да је тело тамо премештено у лето или јесен 2019. године. То може дс значи да се злочин догодио на другом мест – навео је Ларс-Гунар Перлингер.

Полиција је прошле године ангажовала археолога и уметника Оскара Нилсона, који је реконструисао лице на основу облика лобање и других информација из истраге. Ово је први пут да полиција у Халанду тражила реконструктора лица.

-Слике лица послате су на нову претрагу у велики број земаља али за сада тоније дало резултате. Надамо се да ће неко препознати овог мушкарца – каже Ларс-Гунар Перлингер.

Свако ко препозна човека са слике или има друге информације може да контактира полицију на телефон 114 14. Сазнања о идентитету човека и друга запажања могу се оставити директно Контакт центру полиције и полицајцима Ларс-Гунар Перлингеру или Јохану Тстрому. Информације се могу добити и путем сајта полицијске управе полиција.

-Желимо пре свега да знамо ко је био човек и његов идентитет је кључан за покретање истраге – рекао је на крају полицајац Перлингер.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *