Глумица учитељица српске деце у Њујорку

Српски језик, ћирилица, култура, православна вера, историја, обичаји, традиција – уче се у допунским школама за српску децу широм расејања,  од Аустралије, преко Европе, до Америке. Ових дана у току су уписи у више стотина школа како оних под окриљем Републике Србије, црквено-школских општина у дијаспори или школа које финасира држава у којој живе и раде наши људи.

Портал „Тамо далеко“, у оквиру пројекта о допунским школама за српску децу у дијаспори, који суфинасира Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних шпослова Републике Србије редовно прати и даје информације о уписима у ове школе, а управо смо добили обавештење о упису у Српску школу у Њујорку за школску 2019/2020. годину. Часови за децу су бесплатни, а у овој школи, како се наводи у допису, који је стигао у нашу редакцију, српски језик могу да уче и одрасли.

Настава у Српској школи у Њујорку почиње у недељу 22.септембра, а часови ће се одржавати између 13 и 16 часова на адреси 337 East 74TH Street New York, NY. За успис своје деце заинтересовани родитељи  могу да се обрате Гордани савић на мејл: gordana.j.savic@gmail.com ili na telefon (718)930-3179. Ове за срспки језик биће задужена Марија Мандић, веронауку ће предавати Срђан Максимовић, а занимљиво је да ће о позоришту и глуми децу учити позната глумица Катарина Радивојевић, која сада живи и ради у Њујорку.

*Праћење рада српских допунских школа  на страницама нашег портала суфинасира Управа за сарадњу с дијспором и Србима у региону МСП Србије

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *