Beograd peti na listi najljubaznijih gradova Evrope

Poznati magazin o putovanjima Condé Nast Traveler je uvrstio čak tri grada, odnosno destinacije iz našeg regiona na listu najljubaznijih gradova u Evropi. Najbolje rangiran je Beograd, a tu su gradovi iz Slovenije i Hrvatske.

Godišnje nagrade magazina Condé Nast Traveler se dodeljuju za mnoga dostignuća u turizmu, i stručni žiri je sastavljen od čitalaca. Na osnovu njihovih recenzija se dodeljuju razne nagrade, a jedna od njih je dodeljena za 10 najprijateljskijih evropskih gradova.

Istorija, atrakcije, hrana i noćni život su verovatno neki od faktora koje uzimate u obzir kad birate grad koji ćete posetiti. Međutim, ljubaznost lokalnog stanovništva je ono što je verovatno i najbitnije. Šarmantna interakcija sa lokalnim stanovništvom vam može svakako ulepšati dan.

Na drugom mestu je irski grad Kork, šarmantno, užurbano središte u srcu čudesnog krajolika okruga Kork, koji vredi posetiti ako volite dobru hranu, zadivljujuće građevine i lepu prirodu.

Interesantno je navesti da se Beograd nalazi na visokom petom mestu po ljubaznosti domaćina. Iza njega se nalaze i Dubrovnik iz Hrvatske na osmom, odnosno Ljubljana iz Slovenije na desetom mestu.

Za Beograd kažu da ima vrhunski noćni život i da je odlična destinacija za istraživanje regiona. Takođe, Beograd je odlična kombinacija šarmantnog starog i novog dela grada sa modernom arhitekturom, grad u kom se oseća pokretačka energija.

Ovo je popis 10 najprijateljskijih gradova prema CN Traveller’s Readers Choice Awards:

Sijena je grad prepun lepote po meri čoveka
Na čelu liste: Sijena je grad prepun lepote po meri čoveka

1. Sijena, Italija (98,33)

2. Kork, Irska (97,00)

3. Dablin, Irska (95,37)

4. Helsinki, Finska (95,00)

5. Beograd, Srbija (94,55)

6. Malaga, Španija (94,19)

7. San Sebastijan, Španija (92,67)

8. Dubrovnik, Hrvatska (92,61)

9. Bukurešt, Rumunija (92,5)

10. Ljubljana, Slovenija (92,31)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *