Srpsko kolo na Montmartru oduševilo Francuze

Još jednom je sjajni KUD „Izvori“ osvetlao obraz našeg naroda u Francuskoj. Ne postoje reči hvale za ovo Kulturno umetničko društvo koje, kao i ostali naši folkloraši, na pravi način čuvaju srpsku tradiciju daleko od Srbije ali i na pravi način promovišu najlepše vrednosti srpskog naroda Francuzima.

Ovaj put folkloraši „Izvora“ su zaigrali kolo u čuvenom boemskom kvartu Montmartre u XVIII arondismanu Pariza. Povod je bio događaj Fete des Vendanges (festival žetve). Na poziv opštine osamnaestog pariskog arondismana igrači KUD „Izvor“ učestvovali su u defileu pored još četrdesetak grupa iz različitih delova sveta. Ovaj čuveni festival jedan je od najoriginalnijih koji se održavaju u francuskoj prestonici i Francuzi ga obožavaju.

 

Kud „Izvor“ je ove godine učestvovao sa igračima iz prvog sastava ali i sa veteranima. Njihov performans je video veliki broj Francuza a na kraju su naši „Izvoraši“ dobili najveći aplauz od svih ostalih grupa. Dok su nastupali na ulici, čak su Francuzi izlazili iz svojih auta da oduševljeno pogledaju srpsko kolo koje se ponosno igra na ulicama Pariza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *