Albanci napali srpske učenike u Veneciji

Učenici iz Srbije koji borave na ekskurziji napala je grupa Albanaca u Veneciji. Do incidenta oko dva sata iza ponoći, u kome je lakše povrede glave zadobio jedan od učenika Zubotehničke škole iz Beograda, posle kraće prepirke na plaži.  Srpski đaci odmah posle toga uputili su se u hotel Lido di Jezolo u kome su odseli ali su ih Albanci nešto kasnije dok su slušali muziku ispred hotela gađali flašama. Tom prilikom jedan od učenika dobio je udarac u glavu i i zbog posekotine ukazana mu je medicinska pomoć.

Kako prenosi RTS đaci su se zabavljali na plaži i blizini hotela kada im je prišao jedan Albanac i počeo da ih vređa, a potom je pozvao i prikjatelje koji su mu se pridružili. Najpre se đake gađala staklenim flašama, a onda su počeli da ih jure. Jedan učenik zadobio je povrede glave i njemu je ukazana medicinska pomoć.

Novosti pišu da je povređena još jedna učenica, za koju se sumnja da joj je slomljeno rebro.

Prema saznanjima “Blica” do prvog sukoba između srpskih đaka i pretpostavlja se migranata došlo je na plaži. Tada se sve završilo na dobacivanju i verbalnom obračunu. Guranje, koškanje i tuča usledili su kasnije, tokom noći ispred hotela.

Pojedini mediji preneli su da je povređeno više učenika i da su zadobili teže povrede. Za incident koji se na sreću završio bez težih posledica, saznalo se tako što je jedan od učenika to javio majci. Škola međutim, nije obavestila nikog od nadležnih.

Kako je saopštila Zubotehnička škola đaci se vraćaju sa ekskurzije sutra, 17. oktobra.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *