Помоћ из Чикага Србима на Банији

Удружење крајишких Срба Прело из Чикага покренуло је акцију прикупљања новчаних прилога за помоћ Србима и српској цркви на Банији и делу Кордуна који су претходних дана били изложени разарајућем земљотресу. Срби у Америци и сви људи добре воље донације могу да пошаљу поштом-чеком или онлајн преко платформе gofundme, која прима уплате из већег дела света.

У Америци и Канади живи велика заједница Срба који су пореклом са Баније и Кордуна и са стрепњом пратe још једно страдање које је захватило њихов завичај. Многи имају и родбину која тамо живи.

-И до земљотреса се на Банији тешко живело, а многи повратници из избеглиштва били су у трошним кућама у удаљеним селима и непприступачним местима без струје, пута и воде. После земљотреса остали су и без тога мало што су имали. Све српске цркве су оштећене, а неке и потпуно срушене. Зато смо у Удружењу крајишких Срба Прело у Чикагу одлучили да управо овим својим сународницима и страдалој српској цркви упутимо помоћ – истиче Душко Чучковић, члан Управе ове српске организације у Америци.

Сав прикупљени новац, како је договорено, биће прослеђен на наменски рачун Епархије горњокарловачке која припрема посебан фонд за обнову од земљотреса.

 

Текст: Светозар Данчуо

                                                   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *