Помоћ за обнову Удрима стигла из Колумбуса

У Гостовићу на Озрену, наставља се обнова манастира Удрим, задужбине краља Милутина из 14. века, која се пуна три века налазила у рушевинама прекривеним коровом.

Радови из прве фазе уговора финансирају се добровољним прилозима верника, прилозима верника из Америке и Канаде, као и средствима, која је одобрило федерално Министарство просторног уређења, а завршетак радова предвиђен је за осам месеци. Администратор манастира Удрим прота Зоран Живковић обавештава јавност о току радова али и акција помоћи у дијаспори.  Једна од таквих организована је пре неколико дана на црквеном имању код цркве Св. Стеван Дечански у Колумбусу из америчке државед Охајо.

„Идеја за одржавање овог дружења потекла је од нашег Марка Станковића, а у томе су га подржали његови пријатељи. Циљ за ово сабрање и дружење јесте подршка обнови манастира Удрим који се налази код Завидовића у Федерацији БиХ. Сав прилог који је сабран поменутог дана, већ је уплаћен на жиро рачун манастира Удрим, и биће искориштен искључиво за финансирање радова на обнови манастира“, саопштио је отац Зоран.

Он је истакао да је уз уплату прилога, Управи манастира Удрим, достављен је и списак приложника са евидентираним појединачним износом прилога за сваког приложника, а приложницима ће накнадно бити достављене признанице за уплаћени прилог.

„Марко нас је информисао да очекује да ће у наредним данима бити још приложника који који нису били у прилици да дођу на дружење а желе уплатити свој прилог за обнову манастира. Управа манастира Удрим искрено захваљује свим приложницима за помоћ и подршку у обнови манастира Удрим. Посебну захвалност упућујемо Управи наше цркве у Колумбусу која је без накнаде уступила своје просторије за одржавање овог дружења. Наравно велика захвалност и нашем Марку Станковићу. Од Бога Вам желимо свако добро уз поруку “Чинити добро нека вам не досади“, навео је у саопштењу протојереј – ставрофор Зоран Живковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *