Humanitarni koncert u Cirihu za Gračanicu

Srpska zajednica u Švajcarskoj na čelu sa Stojanom Stevanovićem, predsednikom Srpskih privrednika Švajcarske i na inicijativu naših sunarodnika poreklom sa Kosova i Metohije Bobana Jovanovića i Dalibora i Svetislava Savića, a uz svesrdnu pomoć humanitarne organizacije „Svi za Kosmet“, organizuje manifestaciju “Igrom i pesmom za Kosovo i Metohiju” u hali Dietikon u Cirihu, danas, 1. oktobra sa početkom u 13 časova.

Po blagoslovu vladike raško-prizrenskog gospodina Teodosija, koji će lično prisustvovati ovom humanitarnom događaju, prikupljena sredstva će biti namenjena manastiru Gračanica na KiM.

Uspehu ove akcije svakako će doprineti anđeoski glas Pavline Radovanović iz Orahovca koja svojim pevanjem razgaljuje srca sveg srpskog i pravoslavnog sveta, kao i nastup ciriških umetnica Božice Bobe Nedeljković i Snežane Petrović, a KUD “Kolo” iz Badena i “Sloga” izvešće splet narodnih igara. Da sve savršeno funkcioniše pobrinuće se Jasmina Stoiljković, glumica Narodnog pozorišta iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, koja je nedavno na Krfu učestvovala u obeležavanju 105 godina proboja Solunskog fronta u I svetskom ratu.

Pomoć za manastir Gračanica su pored gospodina Stevanovića, koji je za sve goste otvorio vrata svojih hotela, već sada obezbedili DHG holding, kompanija M tel, ketering “Nostalgija” i “Suuni”, a ciriški paroh dr Miroslav Simijonović je pozvao sve ljude dobre volje da svojim prilozima pomognu ovu srpsku svetinju na Kosovu i Metohiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *