Већи Србин од Срба: Гујон летује са косовском децом

Осму годину заредом, француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“, коју води Арно Гујон, организује летовање на мору за 43 деце из косовских енклава. Дечаци и девојчице из Грачанице, Партеша, Будриге, Цернице, Добротина, Видања и Прилужја бораве у Тивту. Овде су први пут у животу угледали море и открили чари купања, преносе београдски медији.

-Ова година је била веома бурна на Косову, са много политичких и економских тензија, и зато је одмор далеко од посебно тешке свакодневице више него потребан деци. Овде ће малишани први пут у животу уживати у распусту на мирном месту и осећати се слободно и безбедно. Од прошлог септембра, када су ми косовске власти забраниле улазак на Косово, нисам имао прилику да видим децу из енклава. Осећам се невероватно срећним и испуњеним овде са њима – каже Арно Гујон, председник организације „Солидарност за Косово“.

Поред плаже, на коју иду сваки дан, деца уче да пливају и баве се спортским и уметничким активностима. Овај програм, који ће трајати 7 дана, биће обогаћен екскурзијом до Његошевог маузолеја на Ловћену, посетом манастира Острог као и шетњом бродићем у Боки которској.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *