Родољуб Драшковић кнез Херцеговине

Одборници општина источне Херцеговине и града Требиња данас су на свечаној сједници донијели одлуку о проглашењу Родољуба Драшковића за кнеза Херцеговине.

Kако је образложио Лука Петровић, извршни директор Савеза општина источне Херцеговине, данас су се састали изабрани представници источнохерцеговачких општина и града Требиња са комшијама и пријатељима из Kалиновика, Фоче, Плужина, Никшића и Херцег Новог, како би прогласили Родољуба Драшковића за херцеговачког кнеза.

„Он је ову титулу примио као служење и жртвовање, окупљање и тражење нових људи за његов будући допринос развоју Херцеговине, а нама на част и поштовање да је то прихватио са радошћу. Његов гест да се врати у Херцеговину, да доприноси бољој демографској слици развојем радних мјеста, помаже и Српској православној цркви, спорту, култури и уопште развој цијеле Херцеговине изазвао нас је да потврдимо додијелу и тутулу херцеговачког кнеза“, казао је Петровић.

Обраћајући се одборницима скупштина општина источне Херцеговине и града Требиња, новоизабрани херцеговачки кнез Родољуб Дршковић се захвалио на крунисању његовог дјела и титули кнеза Херцеговине.

„До данас сам имао право избора, на останак или одлазак из Херцеговине. Ваша одлука о именовању за кнеза, то ми је право одузела. Титула кнеза није титула владања, већ титула даривања и жртвовања. Морамо више радити него што радимо, да чувамо и штитимо сва добра која припадају народу Херцеговине. Херцеговани ћемо призивати све, чији су коријени херцеговачки, да са нама раде и граде бољи живот у Херцеговини. Заједно ћемо градити Херцеговину без граница и диоба, оазу мира и бољег живота. Изградићемо привредни амбијент и друштвени стандард“ најавио је Драшковић.

Новоизабрани херцеговачки кнез Родољуб Дршковић рекао је да од данас почиње његов нови живот, који ће посветити Херцеговини и њеном народу, а да је његов први корак изградња нове гимназије у Требињу.

Текст и фотографије: Радио Требиње

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *