Ужас: Ђоковића протерују!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, срамном и без преседана одлуком у фашистичком маниру трочланог Судског већа Федералног суда у Канбери добио је налог за депортацију из Аустралије чиме је спречен његов наступ на Аустралијан опену, Гренд слем турниру који је освајао девет пута.

То је епилог саге која је трајала дуже од десет дана и која се неповољно завршила по српског аса.Ђоковић практично да нема право жалбе на ову одлуку, иако је то најавио његов бранилац Ник Вуд, јер о томе одлучује Високи суд који такве жалбе готово и да не даје, а имајући у виду све што се дешавало на судском процесу, јасно је да држава Аустралија не жели Ђоковића на својој територији, као и да нису понуђени јасни докази због чега је то тако.

Основ за такву одлуку је тврдња адвоката државе, који је заступао министра за имиграцију Алекса Хока, чијим решењем је по други пут у десет дана укинута виза Ђоковићу, да би останак српског тенисера у Аустралији допринео расту антиваксерског сентимента, у смислу противљења вакцинацији против вируса корона.

Судија Џејмс Алсоп је у саставу тројице судије одлучио да српски и светски број један треба да буде протеран из Аустралије. Он је саопштио да је одлука Федералног суда била једногласна.

Подсетимо, суђење Новаку Ђоковићу који је проживео праву тортуру у Аустралији, где је му је у два наврата била укинута виза и где је био притворен у имиграционом хотелу Парк, где су нехумани услови, трајало је више од пет сати.

Новакови адвокати одрадили су добар посао, борили су се и аргументима и чињеницама су успели да побију одлуку министра за имиграције Алекса Хока који је искористио дискреционо право и поништио му визу, да је Србин претња по јачање антивакс сентимента у Аустралији. Ипак, на крају је трочлано судско веће одлучило да Ђоковић буде депортован и он би ускоро требало да напусти земљу.

Новаку Ђоковићу који је изгубио на Федералном суду, готово без неких јаких доказа Аустралије, где му је потврђено укидање визе, тако је ускраћено право да се од 17. јануара бори за јубиларну десету титулу на Аустралијан опену, као и да крене у поход на 21. гренд слем трофеј, чиме би постао и званично највећи икада.

Такође, Ђоковићу је наложено да плати судске трошкове у износу од 500.000 долара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *