Албанка из Приштине одрекла се Косова

Глумица Беснике Арифи из Приштине објавила је да се као грађанин и порески обвезник који редовно измирује обавезе одриче Косова, јер је услед последица пандемије изгубила два посла, а помоћ коју је добила сматра недовољном. Она је на Фејсбук налогу објавила да као „грађанин и порески обвезник више није одговорна Косову“.

„Изгубила сам два посла због пандемије и помоћ од 260 евра (два пута од 130 евра) за приближно седам месеци није довољна“, навела је Беснике Арифи.

Означила је „Кеп банку“, Министарство културе, општину Приштина, Косовску електродистрибуцију, обавестивши их на тај начин да неће бити у могућности да плаћа њихове услуге.

„Позивам их да се међусобно договоре, осећам такав психолошки притисак који је на мене извршен до те мере да једноставно немам шта да изгубим“, додала је она.

Навела је да је дипломирана глумица која се бави угоститељством.

„Огорчена сам до сржи и искрено се одричем ове државе“, написала је Беснике Арифи.

У објави је захвалила позоришту „Фарук Беголи“, где је добила посао иако није била „позната“ у својој професији, и клубу „Зонеклуб“, у ком је годинама радила, пренео је Танјуг.

Додала је да преузима одговорност само за порез који је већ платила, али не и одговорност за „оно што се може догодити“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *