Уз бадњак се радовали и Срби у Копенхагену

Фотографија корисника Den Serbisk Ortodokse KirkeХрам Светог великомученика Георгија у Копенхагену вечерас на Бадње вече био је тесан да прими неколико стотина српских вернике који су дошли на освећење и ложење бадњака уочи најрадоснијег хришћанског празника рођење Исуса Христа – Божића. Вечерњу службу водио је отац  Александар Самарџић, старешина храма, а сам чин паљења бадњака обављен је испред храма.

Фотографија корисника Den Serbisk Ortodokse KirkeАко је судити по верницима који су дошли да заједно поделе радост на Бадње вече, српска заједница у Копенхагену има светлу будућност јер су многи верници дошли са својом малом децом, за коју је ватра од бадњака испред храма била посебна атракција.

Иначе, српски верници у Копенхагену јуче се се такође окупили испред храма Светог Георгија како би подржали српски народ у Црној Гори у њиховој борби за одбрану храмова. С најдубљом хришћанском љубављу у братској слози служен је молебан Пресветој Богородици, који се служи у невољама и искушељима која снађу цркву Божију и њене верне.

Погледајте део атмосфере са прославе Бадње вечери у и испред цркве у Копенхагену:

 

Фотографија корисника Den Serbisk Ortodokse Kirke

Фотографија корисника Den Serbisk Ortodokse Kirke

 

Фотографија корисника Den Serbisk Ortodokse Kirke

Фотографија корисника Den Serbisk Ortodokse Kirke

Насловна фотографија: Верници у Копенхагену на скупу подршке Србима у Црној Гори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *