U Americi poginuo Slobodan Pavlović

Slobodan Pavlović (Popovi, Bijeljina 1938), stradao je noćas na putu za Viskansin u Americi. Ovu tužnu vest preneo nam je dr Marko Lopušina, poznati novinar i najbolji poznavalac prilika u srpskoj dijaspori. Na svom fejsbuk profilu on je o velikom dobrotvoru dao i nekoliko biografskih podataka i njihovu zajedničku fotografiju iz Pavlovićevog doma u Popovima:

„Bio je divan čovek. Sa suprugom gospođom Mirom je pomagao svima.  Završio jezanatsku školu i radio u građevinskom preduzeću u Skoplju. Otišao na Sajam privrede u Čikago i emigrirao (1965). Završio je studije elektronike North West University (1970) i Visoku školu za nekretnine. Radio u komapaniji „Zenit“.

U Ameriku je kasnije doveo sestre Joku i Cacu Pavlović, ako i bratanicu Branku Pavlović Konstantinović. Od 1975. vlasnik firme za nekretnine „Hillcrest Real Estate Inc“, banke, akcija naftnih polja i desetak stambenih zgrada za izdavanje stanova.

Слика може припадати 3 особе, људи седе и у затвореном

Dobrotvor i ktitor SPC u Americi, Srbiji i Republici Srpskoj. Graditelj Pavlovića mosta na Drini (1992), koji je spaso živote mnogih izbeglica. Podigao u zavičaju crkvu Hristovog Vaskrsenja u Popovima, izgradio Mirin put, grad Slobomir, Pavlovića banku, Univerzitet Slobomir. Doprineo verskom pomirenju unutar Srpske pravoslavne crkve. Nosilac je Oredena Svetog Save prvog reda i Medalje Obilića“. Autor je knjiga „Idi sine ali se i ne vraćaj“ i „Kako sam uspeo“.

Kako saznajemo, Pavlović je svojim vozilom podleteo pod kamion koji je ispred njega naglo zakočio.

Danas, petak, će u njegovoj crkvi u Popovima u 13 sati biti pomen.

Slava mu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *