Тито бирао мете за бомбардовање Београда!

Коча Поповић, Пеко Дапчевић и Јосип Броз Тито су организовали Савезничко бомбардовање српских градова 1943-44 године и бирали мете.
Ових дана обележавамо и жртве Савезничког бомбардовања српских градова. На први и други дан Васкрса 16. и 17. априла 1944. године разарен је Београд. Живот је изгубило више од 2.000 људи, жена и деце, а теже и лакше је рањено око 5.000 Београђана. Морамо да обзнанимо и да је лаж да су савезнички пилоти писали на бомбама “срећан Ускрс”. То је већ део Недићевске и Љотићевске пропаганде.
Англо-амерички авиони су бомбардовали многе градове и земље у Европи. Француска је преживела највећа разарања и скоро 100.000 жртава. Такође и Италија, Холандија, Румунија итд. Међутим, савезничка бомбардовања Срба, који су први устали против Хитлера су била особито разорна. Поставља се питање: Зашто?
Разлог је прост. После Конференције у Техерану новембра 1943. године Черчил прави дил са Стаљином и одлучује да Србе пусти низ воду и да трупе Црвене армије уђу у Србију и доведу Хрвата Јосипа Броза Тита на власт. У циљу подршке Титу, Енглези наоружавају до зуба његове партизане и успостављају контакте и заједничку команду. Тито одлучује крајем 1943. године да пође у офанзиву ка централној Србији и Београду из правца Херцеговине и Црне Горе, трупе које је водио Пеко Дапчевић и из правца јужне Србије, трупе које је водио Коча Поповић.
Дана 5. фебруара 1944. године, Тито ће својим изасланицима у Србији (Главном штабу НОВ и ПО Србије на челу са Кочом Поповићем) упутити депешу која тачно открива ко је тражио, ко предлагао, а ко одобравао најбестијалније разарање српских и градова у њиховој историји.
Тито у овој депеши, своје поверенике у Србији, најпре обавештава да им у специјалну мисију шаље енглеског мајора Џонија Ханикера, члана Британске војне мисије при његовом Врховном штабу, а онда им од речи до речи каже:
“Све ваше жеље у погледу помоћи савезничког ваздухопловства он [Џони Ханикер] ће достављати савезничкој мисији при Врховном штабу НОВЈ. Врховни штаб ће [на челу са Титом] пак одлучивати да ли ће предложити циљ да се бомбардује“.
Ово је доказ над свим доказима! Циљеве бомбардовања су одређивали Титови изасланици у централној Србији и Црној Гори Коча Поповић и Пеко Дапчевић, а бомбардовање је тражио “највећи син наших народа и народности” Јосип Броз Тито.
Јасно је да је све те разорне акције одобравао сам Тито, да је његова реч била и прва и последња.
Тито је вероватно у сарадњи са још неколицином његових сарадника из Врховног штаба, одлучивао кад ће оне, како и с колико авиона и бомби, бити бомбардовани српски градови. Ова депеша скида и развејава све историјске заблуде око бомбардовања српских и црногорских градова, али и са англо-америчког сатирања Ниша, Лесковца, Погдорице, Београда итд.
А ви Срби наставите да славите Тита, партизане и њихову борбу против окупатора и дивите се Кочи Поповићу (чије име данас носи српска дипломатска академија) и Пеку Дапчевићу и дижите им споменике и дајте им улице, као што данашња власт то покушава да спроведе.

Немаца уопште није било у Лесковцу, а град је уништен као срце српског предузетништва и индустрије у коме су живели неки од најбогатијих српских породица за које се сматрало да ће бити највећа опозиција Титу и комунизму.

Текст: Бранко Драгаш (преузето са Фејсбука)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *