Srpske kamiondžije na čelu protesta protiv vakcinacije

Kanadski vozači kamiona odlučni su da blokiraju Otavu zbog odluke federalne vlade koja podrazumeva obaveznu vakcinaciju, a na čelu kolone nalaze se srspke kamiondžije iz ove države, javlja Rojters.

Demonstranti su nezadovoljni što je liberalna vlada premijera Džastina Trudoua nametnula obaveznu vakcinaciju za sve prekogranične vozače kamiona.

Industrijski zvaničnici navode da je 90 odsto vozača koji prelaze američku granicu vakcinisano, ali je manjina odbila, rekavši da je ta odluka u suprotnosti sa ličnim slobodama. Vozači kamiona su dobili podršku od strane Elona Maska, vlasnika kompanije Tesla i od nedavno najbogatijeg čoveka na planeti:

„Kanadske kamiondžije vladaju“, tvitovao je on, koji je u septembru 2020. rekao da se neće vakcinisati protiv COVID-19 iz razloga što on i njegova porodica nisu u opasnosti.

Trudou je u ponedeljak optužio konzervativne političare da izazivaju strah i paniku u državi. Donald Tramp Junior oglasio se u utorak na društvenim mrežama kako bi podržao proteste kanadskih vozača kamiona protiv “tiranije” i pozvao Amerikance da slede njihov primer.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *