Ko je milijarder iz Đokovićeve lože?

Loža Novaka Đokovića prestižno je mesto tokom njegovih mečeva. Osim članova stručnog štaba i porodice, često možemo da vidimo neka poznata lica. Na meču protiv Bena Šeltona u polufinalu Ju Es opena, mesto u Novakovoj loži zauzeo je milijarder Gordon Juling. No, on nije novo lice u Novakovom boksu. Naprotiv, često se tu može videti kada je grend slem u Njujorku u pitanju.

Već godinama se Đoković izoluje od velikog Njujorka tako što boravi u obližnjem Nju Džerziju gde kod svog bogatog prijatelja u jednoj vili ima mir i slobodu. A u pitanju je milijarder Gordon Juling!

Juling je teniski trener i Novakov dobar prijatelj, a njegova kuća u Nju Džerziju nije pristupačna medijima i fotoreporterima, a pošto je poprilično dobro izolovana, fanovi mogu da je vide samo iz ptičje perspektive. Kuća ima sve što je potrebno Đokoviću za treninge tokom grend slema, a pošto se radi o luksuznom delu grada, naš teniser za komšije ima svetske zvezde.

Juling je sin pokojnog milijardera Roberta Boba Zelnera. On i njegova supruga Viktorija svojevremno su u oblasti Alpin kod Nju Džersija sagradili ogromno šumovito imanje vredno 40 miliona dolara sa veštačkim jezerom, brojnim skupocenim građevinama, vidicima i još mnogo sadržaja. Kako je imao ljubav prema tenisu to je preneo i na svog naslednika.

Imanja i kuće u blizini one u kojoj Novak boravi imaju glumci Džon Travolta, Kris Rok, muzičari Brus Springstin, Stivi Vonder, Pi Didi i drugi… Ono što je daleko važnije od komšiluka, jeste i sadržaj koji je dostupan Đokoviću i njegovom timu.

Gordon Juling, kuća, Novak Đoković

Osim otvorenih terena sa svim podlogama, Julingovo imanje je posebno zbog pokrivenog betonskog terena s najmodernijom „PlaySight“ tehnologijom. U svom kompleksu Juling poseduje terene zelene gline, na tvrdoj podlozi, od crvene šljake identične kao na Rolan Garosu i savršene travnate podloge. Teren koji se koristi za analizu samog igrača nalazi se u zatvorenom i sadrži kamere i softver koji je razvila kompanija PlejSajt, ista ona koja je razvila i napredni sistem za simulaciju letova za izraelsko vazduhoplovstvo.

Boravkom kod Julinga Novak je dobio mogućnost da trenira pred nekoliko kamera, pa može dobro da pogleda svaki pokret i udarac. Zahvaljujući posebnom senzoru istog trenutka sazna kada loptica padne u aut, može da vidi brzinu udarca, kao i rotaciju i putanju loptice, ali i koliko je pretrčao, potrošio kalorija…

I sve to je korisnicima dostupno u bilo kom trenutku tokom treninga.

Izvor: Kurir sport

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *