Srbin iz Švedske platio struju đacima u Gračanici

Božidar Ivančević (24) dao je preko 2.000 evra kako bi đaci Osnovne škole “Kralj Milutin” iz Gračanice mogli ponovo da prate nastavu uz osvetljenje. Ova škola je već 20 dana bez električne energije zbog dugovanja Kosovskoj agenciji za snabdevanje (KEDS), a humanog Božidara, koji živi u Švedskoj, ova vest je jako pogodila pa je rešio da odmah reaguje.

Nakon što je pročitao vest o tome da oko 1.000 srpskih osnovaca i učenika Medicinske i Saobraćajne srednje škole ne može normalno da pohađa nastavu, jer je objekat škole bez struje skoro mesec dana, Božidar se javio našoj redakciji u želji da pomogne.

–Voleo bih da uplatim sav novac za dugovanje, jer želim na neki način da pomognem. Mislim da svi ljudi koji su rođeni i koli su živeli u Srbiji znaju kako je teška situacija i svi treba da pomognemo koliko možemo – rekao je Božidar, koji živi u Švedskoj i vodi jednu od vodećih agencija za renoviranje kuća u Stoklhomu.

Nakon što smo povezali Božidara sa direktorom škole Vladimirom Milkićem, humani biznismen je u roku od sat vremena uplatio sav potreban novac. Iako je prva informacija bila da je potrebno 680 evra, zapravo je reč o sumi od preko 2.000, ali Ivančevića to nije sprečilo da pomogne – što je samo još jedan dokaz koliki je zapravo car.

–Sad sam se čuo sa direktorom, on će za koji minut otići da podigne novac i odmah da plati račune – kaže Božidar.

Direktor je, s druge strane, presrećan i pomalo zatečen.

–Hvala vam puno na pomoći, ovo je zaista neverovatno – kazao je on.

Izvor: 24sata.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *