Срби из САД Трампу: Не подржавајте албанску мафију!

Српска заједница у Америци покренула је акцију потписивања петиције и упутила писмо америчком председнику Доналду Тарампу и Конгрсу у коме их моле да престану да подржавају албанско руководство на Косову и Метохији, на челу са Хашимом Тачијем, и стварање албанске војске у овој српској покрајини.

Резултат слика за трамп
ШТА ЋЕ РЕЋИ: Доналд Трамп до сада нам није био наклоњен

У писму се Трамп подсећа да је режим Хашима Тачија протерао две трећине предратног српског становништва, а само из Приштине, у дивљачком албанском нападу више од 40.000 Срба, којих у овом граду готово више и да нема.

„Стотине српских православних хришћана је убијено, аутобуси којима се превозе Срби на гробља се каменујуимају, а недавно је албанска полиција упадала са сдугим цевима у српске продавнице хране и других производа и отимале и јавно спаљивали српску робу.  Србији је наметнута тарифа од 100%, док је тарифа за Албанију спуштена на нулу. Све ово ради Тачијев режим с јасном намером да протера преостале Србе са својих огњишта, али и друге етничке мањине „, наводи се у писму Доналду Трампу и Конкресу.

Шеф Беле куће даље се подсећа да је Савет Европе Хашима Тачија оквалификовао као шефа албанског криминалног картела, сличног мафији, који се бави трговином хероином, оружјем и људским органима. Наводи се и оцена Карле дел Понте, бившег тужиоца Међународног кривичног суда за бившу Југославију, да је Тачи одговоран за трговину органа 300 хришћанских Срба и других неалбанских мањина, Резултат слика за бела куцакоји су били заточени у сабирним центрима у Албанији.

„Албански лидери у Приштини отворено показују своју оданост суседној Албанији и уклонили су границу између Србије и Албаније и јасна им је намера да створе етничку чисту државу Албанију. Албанци на Косову имају једну од највиших стопа учешћа у ИСИС-у  на Балкану, а међу почионицима бројних терористичких акција усмерених према Сједињеним Државама били су Албанци са Косова“, упозорава се у писму српске заједнице из Америке и додаје:.

„Преко 150 српских православних цркава, манастира, културних и верских објеката је запаљено и уништено, а то је у супротности са политиком САД и недавним актима Конгреса који штите хришћанске мањине од прогона. Председник Трумп потписао је недавно „Закон о помоћи у случају геноцида у Ираку и Сирији. Српски хришћани на Косову треба да имају право на исту заштиту“.

Српска заједница из Америке моли председника Трампа и Конгрес САД да одмах предузму следеће кораке:

  • Повући подршку за илегалну војску Хашима Тачија јер је то у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација,
  •  Донети резолуцију којом се осуђује прогон Срба, Јевреја, Рома и других мањина са Косова и Метохије,
  • Пружити помоћ и олакшати живот прогнаним мањинама у региону,
  • Одржати седницу Сената САД о утицају и трошковима спољне политике Сједињених Држава на дестабилизацији Србије и српске покрајине Косово и Метохија и
  • Повући све дипломате САД-а на Косову и замени кадровима из администрације председника Трампа.

„Српски народ је био дугогодишњи савезник Сједињених Држава. Срби су се борили заједно са Сједињеним Државама у оба светска рата. Србија је изгубила 25 одсто становништва током Првог светског рата, а у Другом светском рату, борила се против немачких нациста на страни савезничких снага у време док је на стотине хиљада Срба убијено у концентрационим логорима. Истовремено,  Срби су извршили највећу спасилачку мисију америчког ваздухопловца у историји у чувеној операцији Халиард, која је резултирала спасавањем 432 америчких и 80 савезничких пилота и војника иза непријатељских линија“, каже се на крају писма српске заједнице у Америци упућеног Тарампиу и Конгресу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *