Skupovi na Kopaoniku koje bi trebalo da posetite

Ono čime Kopaonik obiluje jesu mnogobrojni savremeni hoteli, koji svojim gostima pružaju usluge na svetskom nivou. U komponente koje čine tu uslugu vrhunskom spada i konferencijski turizam, odnosno organizovanje različitih seminara i foruma, u konferencijskim salama hotela, opremljenim po najvišim standardima. 

Upravo zbog mnoštva hotela koji imaju kapacitete za ovakve događaje, Kopaonik je postao sjajna destinacija za organizovanje foruma i seminara, a mi vam predstavljamo one koje bi trebalo da posetite. 

Seminari posvećeni tehnološkom napretku – zavirite u svet budućnosti

Ukoliko je sfera vašeg interesovanja oblast tehnologije i njenih dostignuća, uputite se u prodavnicu ili poručite košulju i pantalone online, i prirpemite vašu odevnu kombinaciju za posetu nekom od seminara koji su posvećeni ovoj tematici. 

Naime, na Kopaoniku se organizuju neki od najprestižnijih domaćih i regionalnih seminara, koji se bave tehnologijom i prate najnovije trendove koji se javljaju na svetskom niovu. Primer jedne takve konferencije je Yu INFO, koja služi da poveže ljude iz sveta IT-a, sa vrhunskim stručnjacima iz ove oblasti, koji će im preneti nova znanja i strategije. 

Ova konferencija objedinjuje različite segmente IT-a, među kojima se nalaze informacioni sistemi, veštačka inteligencija, ali i digitalni marketing i mediji. 

Ovakav tip konferencija daje veliku širinu u sticanju znanja i pomaže ljudima koji su stručni u različitim segmentima ove oblasti da objedine svoje znanje, i steknu uvid u to kako ceo sistem funkcioniše. 

Forumi koji se bave ekonomijom – značajni saveti iz sveta biznisa 

Ukoliko ste zaposleni u oblasti ekonomije, ili sami vodite firmu, forumi posvećeni inovacijama iz sveta ekonomije i biznisa mogu vam doneti mnogo znanja, upoznati vas sa svim aktuelnim izmenama i pružiti vam širu sliku o određenom stanju koje trenutno postoji na tržištu. 

Primer za jedan od  takvih seminara koji se održava na ovoj planini je i Kopaonik biznis forum, koji organizuje Savet ekonomista Srbije, sa ciljem da razmeni nova znanja iz ove oblasti na godišnjem nivou.

Ovaj forum na Kopaoniku je veoma značajan, zato što mnogim zaposlenima iz ovog sektora pruža informacije kojima mogu da unaprede svoje biznise, ali da stvore konekcije koje im takođe mogu biti od velikog značaja. 

Studentski seminari – važni događaji za sticanje znanja tokom fakulteta

Ukoliko se još uvek niste upustili u poslovne vode, i još uvek studirate, topla preporuka je da posetite neki od stručnih seminara posvećenih studentima. Na Kopaoniku se organizuje nekolicina ovakvih događaja, a sve u cilju da se mladi ljudi sličnih interesovanja okupe i bave određenom temom. 

Ovakve seminare obično organizuje fakultet u saradnji sa nekim od hotela, te su ova predavanja skupovi na kojima se usvajaju nova znanja ali i na kojima se druži i uživa u različitim aktivnostima, među kojima su posebno omiljene one sportske.  Dakle, kompletan doživljaj, i definitivno kvalitetno provedeno vreme. 

Ovakav semirar je i prilika za za studente sa razmene da upoznaju jednu od najlepših planina Srbije, ali i da se upoznaju sa našim mentalitetom, kao i obrazovinm sistemom.

Naučni forumi i konferencije – negovanje akademskog znanja u planinskom ruhu

Naučne konferencije su veoma značajne za ljude koji se bave ovom tematikom. Osim što im pružaju mogućnost da razmene znanja, ovakve konferencije su vrlo važne za kreiranje novih ideja. 

Naučni forumi organizuju se veoma često,  a neke od njih možete posetiti upravo na Kopaoniku. Kao što smo već rekli, oni su pre svega namenjeni stručnjacima iz različitih prirodnih i društvenih nauka, ali često su dostupni i onima koji su željni novih znanja. 

Nadamo se da vam je ovaj tekst predočio potencijal naše planinske lepotice, i da ćete je posmatrati kao mesto koje možete posetiti ne samo kako biste skijali i uživali, već i kako biste usvojili nova znanja. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *