Шта Американци треба да виде у Србији?

Америчким туристима „Си-Ен-Ен травел“ препоручио је 11 дестинација у Србији, од којих су неке, како је објашњено, намењене поклоницима ноћног живота, а друге – љубитељима нетакнуте природе.

Београд је описан као „динамична престоница, која лежи на ушћу Саве у Дунав“. Посебно је похваљен због ноћног живота, а као интересантна места наведени су Кнез Михаилова, Скадарлија и Дорћол. Туристима у Србији Си-Ен-Ен предлаже да посете и Земун, који су истакли због великог броја ресторана поред реке, као и због куле Гардош.

„Српска Атина“, како је Нови Сад назван у тексту, Си-Ен-Ен описује као центар културе и образовања, а од атракција истичу Трг слободе, градску скупштину и римокатоличку Цркву имена Маријиног. Суботица је похваљена због своје архитектуре која, како се наводи у тексту, изгледа „као из бајке“. За примере ове архитектуре Си-Ен-Ен издваја градску скупштину, а посетиоцима се препоручује да посете кулу са које се пружа поглед на град и околину.

ЧУДО ПРИРОДЕ: И Ђавоља Варош на Радан планини код Куршумлије је на листи Си-Ен-Ена

За љубитеље природе, Си-Ен-Ен је истакао националне паркове Копаоник и Тару – Копаоник као скијашки центар Србије, а Тару због више од 200 километара пешачких и бициклистичких стаза које се пружају кроз нетакнуту дивљину. Фрушка гора је представљена као један од винских центара Србије, где се налази више од 60 винарија, као и 17 манастира, од којих је најстарији подигнут у 15. веку.

„Јединствени природни феномен“ Ђавоља варош такође се нашао на листи интересантних дестинација. На листи се налази и Дрвенград, на Златибору, описан као „ексцентрично етно-село урађено у стилу 19. века“ и Шарганска осмица, „чудо инжењерства из 1925. године“.

”ЋИРА“ ЈОШ КЛОПАРА: Шарганска осмица са ускотрачном пругом мамац је за стране туристе

Једини манастир који се нашао на листи је Студеница, који је иначе и на Унесковој листи светске баштине. Си-Ен-Ен препоручује боравак у једноставним собама манастирског конака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *