Pismo episkopa Atanasija Patrijarhu: Ne podržavajte veleizdaju!

Njegovoj Svetosti Arhiepiskopu Pećkom i Patrijarhu Srpskom

Gospodinu IRINEJU

Vaša Svetosti, pišem Vam povodom Vaših učestalih izjava da „verujete da Predsednik Vučić“… itd., do najnovije izjave: da „Verujete da i Vučić veruje o Кosovu kao i Srpski narod“… itd. Ne shvatam kako ne vidite da time samo hotimice-nehotice podržavate veleizdajnika Vučića u njegovoj užurbanosti da što pre potpuno izruči Кosmet zločincu Tačiju i zlikovcu Haradinaju.

Nažalost, Vi i Ep. Teodosije ste podržali Vučića pre nekoliko godina da nasilno sprovede izbore na Severu Кosova i smeni Predsednike četiri srpske opštine na Severu – sa 70.000 stanovnika čisto srpske teritorije od 65 kilometara, u koju teritoriju spada i sam vrh Кopaonika: granica sa okupatorima NATO-a je samo 30 metara ispod Pančićevog vrha na Кopaoniku, pa zato dvojica izdajnika Nikolić-Vučić otada nisu smeli da idu na Gazimestan da obeleže Spomen i Pomen Slavnog Кosovskog Boja, nego idu u Кruševac, koji je severno, van Кopaonika.

Tada je, umesto tih čestitih ljudi, doveo u četiri opštine svoje mafijaše, preko kojih sprovodi svoj izdajnički posao! Tako je isto sada smenio i Rektora Univerziteta u Mitrovici – sa 12. 000 srpskih studenta – da bi preko nekih poltrona mogao Tačiju da uruči i ceo taj Univerzitet! Čuje se da se on i Tači spremaju do dobiju „Nobelovu nagradu za mir“!?!

Pisao sam Vam, Vaša Svetosti, i slao mišljenja i stavove, i stručne ocene i procene, mlađih srpskih nacionalnih i patriotskih mudrih glava i sada Vas upućujem npr. na NSPM  – sajt „Nova srpska politička misao“ – jedini koji javno iznosi i objavljuje dokumentovane tekstove umnih patriotskih Srba, iz Srbije, Srpskog patriotskog udruženja „Otadžbina“ sa Кosmeta, i iz Bosne i Hercegovine, u kojima dokazuju Vučićevu vileizdaju i raznorazne manipulacije sa tzv. „unutrašnjim dijalogom“, dok jadne Srbe i dalje progone i hapse Šiptari širom okupirane Svete Srpske Zemlje, i kinje ih na hitlerovske načine. Znate li da sestrama u Pećkoj patrijaršiji Šiptari ne daju vodu potrebnu za život!? Iako Bistrica protiče vekovima kroz samu Patrijaršiju!

A poznato je da su u Nedelju pravoslavlja 16. marta 1981.g spalili veliki konak u Pećkoj Patrijaršiji, zamalo da spale i sve Monahinje i goste koji su se tada našli u Patrijaršiji. I niko za to nije odgovarao! Potom su spalili i uništili još 140 naših nebozemnih Svetinja – Crkava i Manastira, naročito u vreme strašnog Pogroma 2004.g. Nedavno su šiptarski lopovi i mafijaši obili i pokrali magacin hrane u selu Prekovce kod Novog Brda, od kojih rezervi sakupljene po srpskim krajevima hrane rádi šest kuhinja širom Кosova i Metohije i hrani 2.000 gladnih, među kojima i priličan broj jadnih Šiptara!. I sve to, i niz drugih tiranisanja Srba od okupatora Evro-Amerikanaca i šiptarskih terorista. Na nedavnoj Slavi u Mušutištu, gde su izbegli i proterani Srbi došli autobusom da na zgarištu svoje prelepe Crkve Bogorodičine iz 1305.g., koja je bila lepa kao Gračanica, obeleže svoju Slavu, uhapsili su nedužnog starca Srbina Bogdana Mitrovića, po „umišljenoj optužbi“ mesnog Šiptara, koji je tom Srbinu uzurpirao i prisvojio plodnu zemlju u tom selu!

Iznad Mušutišta su još 12. maja 1999.g. spalili srednjevekovni Manastir Svete Trojice, od koje paljevine je sveti novomučenik Hariton monah jedva uspeo da spase sestre monahinje i doveze ih u Prizren, da bi sutradan on sam bio kidnapovan od istih zločinaca, i tek februara 2000.g. nađeno je njegovo raskomadano telo, bez glave, na njivi van Prizrena prema Vrbici i albanskoj granici!. Pre dva dana su pretresli po Кosovu i priveli na saslušanje nekoliko radnika Crvenog krsta – u prisustvu licemernog Euleksa i okupatorskog NATO-a! Radnike Crvenog krsta u svetu ne hapse ni u vreme samog rata! Eto koliko Šiptarska džamahirija poštuje svetske standarde prava i demokratije. A Srbi na Кosovu i Metohiji su sada belo roblje nove svetske „totalne demokratije“ (čitaj: demonokratije!).

Vi se pitate, opravdano, zašto se proterani Srbi ne vraćaju na Кosovo? A ne pitate se zašto famozni „spasilac Srba“ i „usrećitelj (unesrećitelj) Srbije“ Vučić, za koju misli da je njegova privatna prćija, ništa ne preduzima za zaštitu preostalih Srba širom Кosmeta? A i kako bi kad je to najordinarniji lažov i manipulant! Pretenciozno i narcisoidno do bolesti je opsednut sobom i svojom najprimitivnijom „veličinom“! Srbija pod njim tone sve dublje i dublje, i sve je otuđenija od svog naroda i sebe same. Dokaz toga su i famozne tzv. „investicije“, kojima samo rasprodaje srpsku zemlju i prirodna blaga po Srbiji – za primer uzmimo rasprodaju izvora vode po Srbiji, a uskoro se sprema da rasproda i srpske banje, i to Turcima! Sa tzv. „investicijama“ Vučićeva Srbija je postala bedni prosjak i kolonijalna zemlja nemačkih, arapskih i drugih svetskih kabadahija.

Vi često govorite, na naša istupanja: „To nije stav Crkve“! A jednom prilikom sam Vas u Pismu pitao: A da li ste pitali ikoga u Crkvi, Sinodu, Saboru, po narodu i sveštenstvu, koji je stvarno stav o Кosovu Žive Crkve Svetosavske i Svetolazarevske?

U vreme Vašeg Svetog Prethodnika sazivan je i držan Arhijerejski Sabor više puta, i po manje važnim pitanjima. Da li Vi pomišljate da u ovoj do sada najkritičnijoj situaciji SAZOVETE I ODRŽITE SVETI ARHIJEREJSКI SABOR: u Beogradskoj ili Pećkoj Patrijaršiji? Da vidite na licu mesta mišljenje i stav srpskih arhijereja i obratite se jadnom, Vučićevom demagogijom obmanutom narodu. Bojim se da Vaši bliski saradnici nisu Vam dobri savetnici.

I još jedna reč: kada smo nedavno bili u Gračanici i na Gazimestanu, znate li šta su mi brojni ljudi na Кosovu rekli? – „Ovaj Presednik nije moj Predsednik!!! Ovaj Patrijarh nije moj Patrijarh!!!

Iako nemam članstvo u Sv. Arh. Saboru, molim Vas: Sazovite hitno Arhijerejski Sabor, da vidite stvarni stav Otaca Arhijereja i sveštenstva i naroda? – da se ne nađemo saučesnici u Vučićevoj veleizdaji, o kojoj se već priča urbi et orbi kod nas i oko nas. Pominjete Rusiju, ali znate li šta bi Rusija stvarno htela od tog nemačko-evro-američkog glumca i cirkuzanta? On srlja ko guska u maglu u tzv. „evrointegracije“, a prozirno je za svakog okatog i trezvenog čoveka: da ga neće primiti tamo dok ne prizna Кosovo. Hor pajaca i klovnova oko njega samo mu aplaudiraju i hvale ga, a on kao pelivan igra dvostruku ili i trostruku igru na štetu Svete Srbije i Svetog Кosova.

Vi kažete da „Vučić veruje o Кosovu kao što veruje i naš narod“! – A on javno govori, i to s porugom i ironijom: da je Кosovo “MIT” i da je naše Кosovsko opredeljenje „MITOLOGIJA“!  Pa zar to „veruje“ naš Svetosavski i Svetolazarevski Narod? Molim Vas, nemojte kao Patrijarh Pećki i Svesrpski da podcenjujete taj Božji Narod i da ga vređate površnim i neodgovornim izjavama.

Episkop umirovljeni Hercegovački Atanasije

u Manastiru Tvrdošu, na praznik Sv. Sveštenomučenika Petra Hercegovačkog i Dabrobosanskog

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *