Petrov put od „Jazbine“ do „Priznanja“

Mladog srpskog scenaristu i režisera nedavno smo predstavili kratkim igranim filmom „Priznanje“, u glavnoj ulozi sa Desimirom Stanojevićem Deskom, glumcem koji je ostavio dubok trag u srpskoj kinematografiji brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i u televizijskim serijama, a koga smo, nažalost, nedavno ispratili na večni počinak. Gledaoci ga posebno pamete po ulozi Vukašina Golubovića u kultnoj TV seriji „Srećni ljudi“.

Petar Savić polako krči mesto među zapaženim mladim sprskim stvaraocima, a na velika vrata ušao je već sa diplomskim filmom „Jazbina“, koji je vrlo pozitivno primljen i među filmskim kritičarima. Na ovom projektu pored Savića radili su pomoćnici režisera Gavrilo Bogić i Ksenija Daković, fotografija Nikola Vesić, muzika Vuk Bjelobrk, kao glumci se pojavljuju Strahinja Dragojević, Gavrilo Bogić, Ilija Blagojević, Vladimir Popović, Dubravka Vukasović, Ivan Đurđević, Aleksandar Dinčić, Sergio Ajvaz, Gordana Jović i Ivan Jurić.

Film se bavi dvojicom kriminalaca, koji su rešili da provale u jednu kuću, pošto su zaključili da je prazna i da pripada bračnom paru penzionera, koji su otišli na odmor. Sve je na prvi pogled izgledalo da im je to laka meta, ali kad su krenuli na „posao“ bilo im je mnogo toga čudno, s čime se ranije nisu susretali. Prvo naišli su na otključana vrata, a onda i na upaljena svetla iz čega zaključuju da stan ne pripada njihovim žrtvama. Vrlo brzo ova dva provalnika postaju lovina nečeg mnogo strašnijeg. „Jazbina“ je psihološki horor, smešten u moderno vreme sa pozamljenim elemente staro-slovenskog folka. Pogledajte ovaj zanimljiv kratki igrani film:

Petar Savić rodjen u Šapcu 3. oktobra 1994. godine. Diplomirao na SAE/ Middlesex university 2018. godine na odseku Video Engineering. Tokom studija učestvovao je kao režiser ili scenarista u šest kratkometraznih filmova, dva kratka dokumentarca, dve vrlo zapažene reklame i dva muzička spota. Prošle godine sa svojim kolegom Nikolom Vesićem osnovao je producentsku kuću „Sharp Shot“. Živi i radi u Beogradu.

One thought on “Petrov put od „Jazbine“ do „Priznanja“

  • 26. март 2020. at 10:55
    Permalink

    Bravo Petre

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *