Ново мучеништво нашег народа

Сцене порушених гробова са Косова и Метохије сведочанство су и нечијег срама, али и новог мучеништва нашег народа у послератном периоду када су многа гробља вандалски оскрнављена. Ове слике говоре саме за себе”, написао је игуман манастира Високи Дечани, Сава Јањић.

Слика може припадати 1 особа и активности у природи

„Данас смо се молитвено опростили од нашег драгог владике Атанасија, али смо и обележили задушницама сећање на све наше покојне. Сцене порушених гробова са Косова и Метохије сведочанство су и нечијег срама, али и новог мучеништва нашег народа у послератном периоду када су многа гробља вандалски оскрнављена. Ове слике говоре саме за себе“, навео је даље игуман манастира Високи Дечани.

Слика може припадати активности у природи

Слика може припадати активности у природи

Према његовим ријечима, рат против мртвих никоме ниије донео ни добра ни берићета, па неће ни онима који стоје иза ових недела.

Слика може припадати активности у природи„Наше је да опростимо онима који чине што не знају и чега нису свесни, а њихово је да се добро замисле да ли је то пут који води у будућност. Нашем народу ово је подсетник не да се обесхрабри, већ да све порушено обновимо и покажемо да и живи и упокојени остајемо и опстајемо на нашем Косову и Метохији. То је наша обавеза и према блажено-почившим митрополиту Амфилохију и Епископу Атанасију који су сва та гробља молитвено окадили и обишли, помажући најпре бившем еп. Артемију, а потом и садашњем Епископу рашко-призренском Теодосију који са својим народом наставља да носи крст сведочења Христа победитеља смрти и сваког страдања„, написао је игуман Сава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *