Видић био спреман да гине за Косово!

Главна вест у енглеском фудбалу данас је била нова аутобиографија Алекса Фергусона. Одговарао је на више од 50 питања на промоцији, о бројним играчима појединачно, а занимљива је и помало нејасна прича коју је написао о Немањи Видићу, који му је рекао, како је истакао, да је спреман да иде у рат на Косово .

-Видић је хладан, бескомпромисан лик. Он је поносан Србин. Једном током 2009. године ми је пришао и рекао ми да ће можда добити позив. Питао сам га на какав позив мисли. Рекао ми је „Косово. Хоћу да идем. То је моја дужност“. Видело му се у очима да је спреман за то – написао је Фергусон.

Једино је нејасно на шта конкретно Сер Алекс мисли, пошто 2009. године ништа се спектакуларно на Косову није дешавало. Можда се све дешавало годину дана раније, када је у Приштини проглашена једнострана независност…

Шкотски стручњак водио је Јунајтед од 1986. године до овог лета. Са «црвеним ђаволима» освојио је укупно 38 трофеја, од чега 13 титула шампиона Енглеске и две Лиге шампиона. Управо на његово инсистирање Видић је дошао у Јунајтед у децембру 2005. године. Од тада до данас бивши српски репрезентативац постао је главни стуб одбране славног енглеског клуба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *