Nikola Tesla Plaza u Nijagara Folsu

Na zahtev Srpske škole „Nikola Tesla“ iz Nijagare Folsa u kanadskoj državi Ontario i Kanadskog tehničkog muzeja „Tesla“, odlukom Niagara Parks Commision, područje od Trslinog spomenika pa sve do hidrocentrsale iz davne 1892. godine, koja je napravqena prema patentima srpskog genija, ubuduće će se zvati Nikola Tesla Plaza.

Ovu lepu i radosnu vest sa svojim prijateljima u otadžbini i dijaspori na društvenim mrežama podelila je Srpska škola „Nikola Tesla“, koja naredne godine salavi deset godina postojanja i koja se bori za očuvanje srpskog jezika, vere, kulture i tradicije, ali i očuvanja lika i dela Nikole Tesle. Evo informacije koju je podelia Srpske škole „Nikola Tesla“ iz Nijagare Folsa:   

„Poštovani prijatelji,
Sa radošću vas obaveštavamo da su naša Srpska škola „Nikola Tesla“ i Canadian Tesla Technical Musem izvojevali još jednu važnu pobedu kako bi se za lik i delo Nikole Tesle u ovom delu sveta još više čulo. Nakon našeg prvog zahteva i zvaničnog proglašenja 10. jula za Dan Nikole Tesle u gradu Nijagari čiju proklamaciju smo dobili 2015. godine, upravo smo dobili informaciju da je i naš drugi zahtev usvojen.

Фотографија корисника Српска ШколаOve godine nakon proslave desetog Teslinog Dana u Niagari Falls, tačnije 10. jula 2019. godine podneli smo zahtev Niagara Parks Commision da se područje od Teslinog spomenika pa sve do Rankin Power Generation Station, hidrocentrale iz davne 1892. godine čiji su generatori bazirani na patentima Nikole Tesle, poveže u jednu celinu. Odnosno da se kao takvo ucrta u sve geografske i turističke karte, zvanično postavi na web stranicu Niagara Parks Commision i da bude deo propagandnog materijala ovog područja. Nakon višemesečnog dogovaranja sa predstavnicima Niagara Parks Comision došlo se do rešenja da se to područje proglasi „Nikola Tesla Plaza“.

Ova više nego lepa vest koja nam dolazi pred nastupajuću 2020. godinu, u kojoj će naša Srpska škola „Nikola Tesla“ proslaviti 10 godina postojanja i 10 godina obeležavanja Dana Nikole Tesle, još nas više obavezuje da i dalje nastavimo istim putem. Putem očuvanja našeg srpskog jezika, vere, kulture i tradicije, odnosno očuvanja lika i dela Nikole Tesle kao jednog od najvećih sinova našeg naroda koji je ostavio neizbrisiv trag i na ovom području gde danas živimo.

Ovom prilikom još jednom želimo da se zahvalimo Canadian Tesla Technical Musem, odnosno gospodinu Nemanji Jevremeviću na našoj dugogodišnjoj saradnji, sa željom da se naša uspešna saradnja nastavi i u buduće na obostrano zadovoljstvo. Odnosno na opštu korist za naš narod u ovom delu sveta sa velikom željom da se uskoro otvori i muzej Nikole Tesle u Kanadi.

Srpska škola „Nikola Tesla“
Niagara Falls, Canada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *