Кажите ми шта мислите о Косову, па ћу вам рећи ко сте!

О Видовдану 2019. љета Господњег на Радију Светигора почела је нова емисија ,,Косметска кандила“, емисија о светињама Свете српске земље и актуелним дешавањима на Косову и Метохији.

О Косовској бици, Светолазаревском завјету, рефлексијама косовског боја до наших дана за овај угледни радио говорио је српски историчар проф. др Милош Ковић ванредни професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Ево шта је , између осталог, рекао:

Milos Kovic- Foto Marija Jankovic
Проф. др Милош Ковић (фото: Марија Јанковић)

-Потребно је да чувамо и сачувамо Завјет. Ми треба да чувамо наше завјете и нашу вјеру и онда ћемо побиједити. Не треба се плашити, треба сачекати, треба се сачувати, ако треба и јунак бити, (што не морам ни да говорим нашим Србима у Црној Гори), који су то јунаштво много пута доказали. Ово сада је само један историјски тренутак, који ће проћи, а ми, наша дјеца и наши потомци ћемо остати. Уколико останемо у Завјету ми ћемо побиједити, уколико га напустимо- изгубићемо. Иако ја заиста имам безграничну вјеру у историјску судбину и историјски вход у погледу српског народа ипак је много тога на нама. Ми сад имамо слободу да одаберемо а са слободом долази и одговорност. Онако како одлучимо, тако ће нам и бити. На Косову се свачији траг брзо препозна. Кажите ми шта мислите о Косову и ја ћу вам рећи ко сте. Јер, тада свједочите о себи, о свом моралу, вјери, разуму и образовању – каже др Ковић.

*Светигора је радио Митрополије црногорско-приморске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *