Kako su Amerikanci prisvojili ruskog Deda Mraza

Ruski narod stvorio je prvi Djeda Maroza, preuzeli su ga Amerikanci, a firma Coca Cola i pretvorila u planetarnog darodavca
Piše: Marko Lopušina

Mi Srbi danas slavimo po našim medijima američkog Deda Mraza, a ne ruskog ili srpskog Božić Batu. Zašto je to tako pitamo se mi pravoslavci? Zato što smo postali deo zapadno-evropske i američke kulture. Zato što nam otimaju pravoslavlje i nacionalni kod.

I zato što smo nekritički preuzeli katoličke verske i društvene standarde. Zato što smo kao država postali američka kolonija. I zato što ne poštujemo sami sebe, nemamo nacionalnu svest i pravoslavnu jaku veru.

Ruski narod stvorio je prvi Djeda Maroza. Mi Srbi smo ga u 19. veku preuzeli kao Božić Batu. On nam dolazi batom tj. krupnim korakom na uoči i na najsvetliji verski praznik. Istoričari tvrde da je Božić Bata zapravo Sveti Nikola koji je kod slovesnkih naroda donosio deci darove i radost u domove. Imao je bradu i brkove, veliku šubaru i kaput, okićen praporcima i zvonom, koji su najavljivali njegov dolazak.

U komunističkoj Jugoslaviji pravoslavni Božić Bata je proteran iz verskog i javnog života Srba. Umesto Djeda Moroza ili Božić Bate, ruskog i slovenskog brata, Jugosloveni političke naravi odabrali su se decu raduju posetom crvenim Deda Mrazom sa belim brkovima i bradom. Komunisti su skrivali od narod da je taj Deda Mraz američka tvorevina.         

Kompanija “Koka Kola” uzela je ideju i lik ruskog Djeda Moroza i pretvorila ga između dva svetska rata u svog Deda Mraza radi svoje propagnadne kampanje. Od šezdesetih godina prošlog veka širi se preko televizije širom sveta i postaje planetarni brend. Jugoslovenski komunizam je nametnuo američkog Deda Mraza srpskom i pravoslavnom narodu u SFRJ, misleći da ćemo tako mi u Jugoslaviji i Srbiji postati svet.

Vremenom Srbija je postala ameirčka medijska kolonija, u kojoj krajem 2023. godine na svim tv kanalima blješte slike i prilike američkog Deda Mraza. Ima ga u igranim filmovima, najmanje njih 20 i  utv reklamama, najmanje njih 50. Srbi i pravoslavci nemaju svoj film i svoje reklame sa likom Božića Bate ili svog Deda Mraza. Mi Srbi kao da živimo u 18. veku prikazujemo samo branje badnjake, unošenje u domove, poloćajnika i Božićne poslanice našeg patrijarha i našeg predsednika.

Lane su Božić Batu oživeli PTT Srbije i firma “Zlatiborac”. Interesantno da malo ko u srpskim pravoslavnim otadžbinskim zemljama, a i u rasejanju, gde se Deda Mraz odomaćio među Srbima, primećuje da su Vatina i SAD verski i kulturološki pokorili sa crveno-belim starcem čitavo pravoslavlje. Deda Mraz je postao zapadno oružje protiv pravoslavnog sveta.

U svom osvajačkom pohodu po istoku i jugu Evrope, američki ideolog rata Zbignjev Bžežinski je još 1996. godine rekao:

– Komunizam je gotov, na redu je pravoslavlje !

Ovo je izrečeno kao komanda Amerikancima za rušenje pravoslavne vere, crkava i manastira, pravoslavaca u Srbiji i Rusiji kao i u drugim evropskim državama. Kada se vidi šta su albanski teroristi i separatisti učinili srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u pogromu marta 2004. godine, izvedenom pod patronatom SAD, jasno je da su Albanci zapravo u ime SAD izvršili naređenje Zbignjeva Bžežinskog.

Na Kosmetu je pod patronatom SAD uništeno je oko 10.000 vrednih fresaka, ikona, putira i mnogih drugih crkvenih relikvija, kao i knjige krštenih, venčanih i umrlih, koje svedoče o vekovnom trajanju Srba na Kosovu i Metohiji.

Kao jedni od tvoraca Novog svetskog poretka i globalizma Amerikanci imaju intenciju da čitav svet pretvore u jedno selo. U kome ne postoje nacije, njihove kulture i vere, već samo jedna nacija – američka, jedna kultura – američka i jedna vera – američka. Globalisti su u Zapadnu crkvu odavno ubacili klicu afirmisanja jednopolnih brakova (LGBTQ+) koju je Zapadna crkva prihvatila, čime je narušila suštinu braka između muškarca i žene. Nažalost, danas se na gotovo svim katoličkim i protestantskim crkvama u SAD i Kanadi, ali i u Srbiji vijore zastave organizacije koja promoviše patološke zajednice istopolnih parova.

Stoga je zvanični Vašington je imao interes da „prava proamerička osoba“ vodi Carigradsku patrijaršiju, kojoj pripadaju mnoge pravoslavne crkve. Preko Carigrada danas SAD otimaju Rusku pravoslavnu crkvu u Ukrajini. Ovu Crkvu odvajaju od Rusije u njenoj emigraciji u zapadnim državama. Za SAD pravoslavlje se pokazalo kao najveća brana globalizmu, jer neguje svoju nacionalnu svest, kulturu i veru.

Amerikanci su još pre sedam decenija doneli smernice o razaranju tradicionalnih vrednosti u pravoslavnim zemljama, pod naslovom „Doktrina borbe protiv Istoka“. U tajnom američkom planu CIA piše da je osnovni zadatak da se nepovratno ugasi nacionalna svest Slovena – „milom ili silom“.

Globalistički centri moći, predvođeni sa SAD su stvarali razdor u Pravoslavnoj crkvi kao poslednjoj brani tradicionalnih vrednosti oličenih u veri, porodici i otadžbini. Od raspada SFRJ na prostoru ove bivše države izvode se sinhornizovani napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu, sveštenstvo i vernike.

Otimanje eparhija i hramova SPC izvode se decenijama već u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji, Istočnoj Srbiji, na Kosmetu, u zemljama Beneluksa i dalekoj Južnoj Americi. Iz Srpske pravoslavne crkve otimanjem parohija i hramova, uz podršku SAD, nastale su Hrvatska pravoslavna crkva, Crnogorska pravoslavna crkva, Makedonska pravoslvna crkva i Rumunska pravoslavna crkva.

“Intermagazin” je 30. jula 2016. godine objavio članak pod nazivom „Evo kako CIA pokušava da uništi pravoslavlje“. U njemu se prikazuju izvodi iz “Doktrine borbe protiv Istoka”, koju je kreirao Alan Dals, direktor CIA. Dals navedi smernice kako da se razore tradicionalne vrednosti koje su prisutne u pravoslavnim zemljama. Tačnije kako da se ugasi nacionalna svest pravoslavnih građana i slomi vojna moć slovenskih država.

–  SAD treba da zavladaju svetom, a prethodno moraju da slome duh slovenskih zemalja. Daćemo sve što imamo, svo zlato, svu materijalnu moć za magarčenje i zaluđivanje ljudi. Čovečji mozak i svest ljudi su skloni promenama. Posejemo li tamo haos, mi ćemo neprimetno da im podmetnemo lažne vrednosti i primoraćemo ih da te vrednosti i prihvate. Kako? Mi ćemo naći istomišljenike, saveznike i pomoćnike u njihovoj domovini. Malo po malo, mi ćemo odigrati grandioznu, po svom obimu tragediju, pogibije svih pravoslavnih Slovena, i konačno ćemo na taj način nepovratno ugasiti njihovu nacionalnu svest i veru – navodi se u dokumentu Alana Dalsa.

Očigledno je da su SAD ušle u rat protiv Srbije 1999. godine sa ciljem da silom ruše srpsku nacionalnu svest i srpsku pravoslavnu veru. Američki vojni pilot pukovnik Majkl Petruka je na višenamenskom borbenom avionu F-15E koji je tokom agresije NATO-a na Jugoslaviju imao više desetina borbenih letova, svedočio je početkom 2023. godine protiv američke avijacije:

-Tražili su da bacamo kasetne bombe na dve pravoslavne crkve, da “Srbima očitamo lekciju” !

U međuvremenu, tokom 21. veka bombe zapadnog sveta zamenjene su medijskim i propagandnim topovima. Evropski i ameirčki filmovi šire nam potrošaču ideologiju, filozofiju nasilje, medijsku dominaciju i ugrožavaju naš nacionalni kod. Zabranjuje se da se kaže da si Srbin, da imaš „srpski svet“, da pokazuješ prstima srpsko trojstvo, da nosiš šajkaču i srpsku trobojku, da Srbi imaju prvake sveta u sportovima, umetnosti i nauci.

Amerikanci su od Rusa oteli Djeda Moroza i napravili svog zapadnog Deda Mraza. Rusima i Srbima su zapadnjaci zabranjivali sankcijama da se pojavljuju u svetu. A danas nam na početku druge decenije 21. veka prodaju priču o Deda Mrazu kao najvećoj masovnoj kreaturi čovečanstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *