Kako je izgledao Noletov put do prvog Grend Slema?

Jedan od najboljih tenisera sveta, Novak Đoković profesionalnu karijeru u belom sportu započeo je 2003. godine, do sada osvojio je 20 Grend slem turnira i postavio brojne rekorde u ovom sportu koji za mnoge profesionalne tenisere izgledaju nedostižno.

Portal Tajmlajn (http://tajmlajn.net/) je kao jedan od projekata u okviru istraživanja ispratio liniju uspeha Novaka Đokovića kroz novinske natpise i članke sa akcentom na osvajanje prvog Grend slema u karijeri.

Ovaj zanimljiv i ilustrativni video možete pogledati na linku ispod:

Ideja na osnovu koje je nastao projekat Neizvesna prošlost – Vremenska linija (Tajmlajn) 1991 – 2015 bila je je da se, kroz stvaranje novog digitalnog nacionalnog i lokalnog multimedijalnog arhiva, doprinese povećanju kvaliteta istraživačkog novinarstva i kredibilitetu medija u Srbiji. Takođe, namera Tajmlajna je i da se uveća medijska i digitalna pismenost, što bi građanima omogućilo da analiziraju i procenjuju medijske poruke i prepoznaju uticaj medija na demokratske procese. Ovaj projekat sprovodi Ebart, zajedno sa partnerima – nedeljnikom NIN i Gradskom bibliotekom Vladislav Petković Dis iz Čačka, a finansiran je sredstvima Evropske unije. Autor projekta je osnivač Ebarta, Velimir Ćurgus Kazimir.

Tajmlajn portal, baziran je na različitim događajima koji su bili značajni za period 1991 – 2015. Svaki događaj se može povezati u jednu ili više vremenskih linija i sadrži kratak opis u vidu vesti i najmanje dva različita ili suprotna relevantna izvora, koji potiču iz štampanih medija, radijskih ili TV stanica. Određeni događaji su dodatno ilustrovani karikaturama i fotografijama.

Izvor: restartmagazin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *