Ivanov pogled na život sa koronom u dalekoj Indoneziji

Zabeležio: Predrag Karasović

Kao i u celom svetu, i u Indoneziji, zemlji sa 18.000 ostrva, od čega je trećina naseljenih, od početka marta se primenjuju mere zaštite od posledica pandemije korona virusa.

Naš zemljak, Ivan Cerović iz Paraćina, koji već devet godina živi i radi u dvomilionskom Tangerangu, predgrađu Džakarte, glavnog grada Republike Indonezije, poslao nam je set zanimljivih fotografija na osnovu kojih možemo dočarati kako sada živi 270 miliona stanovnika (četvrta na svetu prema tom pokazatelju) ove 10.000 kilometara udaljene prijateljske zemlje.

To prijateljstvo sa narodom Srbije pokazali su, između ostalog, i nepriznavanjem pokušaja otcepljenja Kosova i Metohije od Srbije.

Evo Ivanovih fotografija iz daleke Indonezije: Početak pešačke zone ulice Lippo Karawaci u gradu Tangerang. Ovaj deo grada je obično ispunjen biciklistima i trkačima, a često se mogu videti i grupe koje vežbaju jutarnji aerobik. Od marta toga više nema, staze za trčanje su redukovane, a primetan je i manji broj ljudi uopšte Ulaz u tržni centar u kome od marta radi samo market. Nelogično je što je testiranje na samom ulazu u market. Sa druge strane, bolnica je na 500 metara od marketa i građani negoduju jer je za ulaz u bolnicu potrebno uraditi rapid test. Test je koštao 35 a sada je oko 20 evra. Bilo je i poziva, doduše više kao šala, da se svi testiramo kako bi brže potrošili zalihe testova zbog kojih nas ograničavaju. Najbolje mekike u kraju su kod gospodje Titi. Četiri krofne i četiri mekike koštaju zbirno 20.000 rupija ili oko 1,1 evra.

Na ulazu u Ariyaduta Country Club, čiji sam član, a koji je zatvoren od sredine marta. Orhideje izgleda da nisu čule za virus, kao ni ostatak vegetacije, koja pokazuje punu raskoš na početku sušne sezone.

Naslovna fotografija: Ivan Cerović sa timom saradnika turističke agencije Asvinia Travel Services, na čijem je čelu, koji su na samom početku pandemije bili od velike pomoći ambasadi Republike Srbije u Džakarti u obezbeđivanju avio-karata za letove naših sugrađana koji su želeli da se vrate u domovinu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *