Извињења Сребреници

Пише: Небојша Јеврић

Уважене нене, даиџе и амиџе, који сте дошли са свих страна Федерације јер су ваши изгинули ратници овде донешени и сахрањени, примите моје извињење.

Извињавам вам се у име мог пријатеља Пера Макића којем је глава одсечена и набијена на виле. Извињавам вам се у име непознатог Србина којег сам извукао из Саве, главе разбијене маљем. Извињавам вам се у име 154 Србина одсечених глава, широм Босне, које је Др Станковић обдуковао. Извињавам вам се у име старице рођене 1920. чију сам главу сликао у рукама др Станковића. Извините због 132 мртва Србина, који би дошли да се извине, које сам сликао у Мркоњић граду.

Извините због Јасеновца, Прибиловаца, Јадовна; извините у име остатака покланог народа који је морао да напусти своја спаљена огњишта.

На братуначком Градском гробљу служен је парастос за око 3.500 српских цивила и војника из средњег Подриња које су припадници муслиманских снага убили у протеклом рату. Могли бисте и тамо да свратите. Нисте тамо били.

Десет хиљада Срба је убијено у Сарајеву.

Могли бисте и тамо да свратите. Нисте тамо били.

Извините уважене нене, даиџе и амиџе, шездесет посто ваших злочинаца је познато. На најмонструзније начине убијали нејач по Сарајеву. Мали број је симболично осуђен или проглашен лудим.

Да ли су вам причали, уважене нене, о посуди са извађеним српским очима када је „хрватско цвијеће“ харало на Дрини? Тада је настала песма: “Дрино, водо, устави валове, да покупим кости драганове.“ И ту је убијено десет хиљада Срба. Међу њима много жена и деце.

Извините због Насера Орића који вам се никада неће извинити. Извините због рахметли Баба Алије Изетбеговића који је све договорио. Извините због Била Клинтона, Енглеза и Француза са којим је све договорио. Они вам се никад неће извинити.

Извините због оних Срба који су у том договору учествовали.

РАХМЕТУЛАХИ АЛЕЈХИ РАХМЕТЕН ВАСИЈАХ.

ПС:
Извињавам се на крају нашим властодршцима и свима који су се пре мене извинили. Иако за оно што су нама урадили никад се нико извинити неће.  За толике жртве и страдања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *