И богати Данци купују на бувљацима

Бувљаци су често наизглед хаотична местима, на којима владају неред и гужва, али они који их воле и имају искуства и те како могу на бувљацима да пронађу нешто аутентично и вредно, или и корисно и неопходно за домаћинство и неку делатност!

На слици може бити: 1 особа и гужва

Живот и навике локалног становношта можете упознати кроз посете музејима, ресторанима са националном кухињом и антикварницама… Бувљаци су места која, такође, пружају много информација о локалном колориту, традицији и навикама народа.

На слици може бити: 5 особа

То су неки од мотива који ме подстичу да обилазим бувљаке у иностранству, где је још више осећам неку врсту „пијанства срца“ и ишчекивања да ћу пронаћи неки аутентичан антиквитет или уметнички предмет, којим ћу обогати моје „колекције“ и нешто ново сазнати! Бувљак (loppemarked) у комуни Гентофте у Копенхагену, који се налази уз стару Ботаничку башту, је за мене представљао велико изненађење и то због више параметара!

На слици може бити: 4 особе, гужва и текст

Први је да су посетиоци врло млади људи, и има их баш много! Друго, највише се продаје маркирана половна гардероба (што мене најмање занима)! Треће, цене су углавном симболичне и не могу се поредити са онима у прескупим данским продавницама и тржнимцентарима! Четврто, плаћање се обавља електронски преко MobilePay.

На слици може бити: 5 особа На слици може бити: текст

Забележио: Предраг Т. Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *