Библијске сцене широм Црне Горе

Литије и молебани у знак протеста против усвојеног Закона о слободи вероисповести организовани су и данас у више црногорских градова. И вечерас је бројност људи који су изашли на тргове својих градова била неспорна, иако jе радни дан.

Подгорица

У Подгорици је одржана литија више хиљада људи. Свештенство је на челу колоне носило омофор и крст Светог Василија Острошког. Литију предводио игуман манастира Савина Макарије. Погледајте нове, библијске сцене, и решеност верног народа да одбрани Мајку Цркву, правду, корен из којег је изникао.

Литија у Подгорици

Бар

Литију у Бару је предводио отац Гојко Перовић – ректор Цетињске богословије.

Никшић

Хиљаде Никшићана и вечерас је присуствовало молебану у Храму Светог Василија, а затим су прошли устаљеном маршрутом до градског трга. Свештеник Мирчета Шљиванчанин из Подгорице је у обраћању окупљеним рекао да су литије израз вере у светиње, а где је вера ту је и чудо.

Мојковац

Мојковчани су и данас сложно и достојанствено са иконама и црквеним барјацима, кренули  на литију као знак протеста због усвојеног накарадног и антидржавног Закона о слободи вероисповиести. Литија је овог пута кренула од цркве Светог арханђела Михаила у Штитарици, па све до храма Христовог Рожедества у Мојковцу.

https://youtu.be/Os4tlNTdexo

Бијело Поље

У Бијелом Пољу је одржана још једна у низу литија којој је присуствовало више од 10.000 људи.

Беране

Литију и Молебан у Беранама служио је владика будимљанско-никшићки Јоаникије.

Пљевља

Литију у Пљевљима је повео и вечерас владика милешевски Атанасије.

Херцег Нови

Становници Херцег Новог су прошетали старим градом. На челу колоне се налазила беба.

Тиват

Српска православна црквена Општина тиватска вечерас је организовала молебан у Храму Светог Саве у Тивту и литију у знак протеста против усвајања Закона о слободи вероисповести. Молебан је служио парох тиватски, отац Петар Петровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *