I Čikago ustaje u odbranu svetinja

Sabor podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori pod sloganom “Ne damo svetinje” biće održan u Čikagu u subotu 15. februara.

Sabor koji organizuju Eparhija novogračanička i srednjezapadnoamerička počeće u 10 časova arhijerejskom liturgijom u manastiru Svetog Save u Libertivilu, koju će služiti episkop Longin.

Nakon liturgije biće služen “moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori”, prenosi portal “Serbian tajms”.

Posle liturgije i molebana u manastiru Svetog Save u Libertivilu pored Čikaga biće organizovano i prikupljanje pomoći za Mitropoliju crnogorsko-primorsku.

–Srbi iz Čikaga i okoline su uvek bili i biće sa svojom braćom u Crnoj Gori. U subotu ćemo, na sveto Sretenje, još jednom iskazati svoju solidarnost na velikom skupu u manastiru Svetog Save u Libertivilu – rekao je episkop Longin.

Kako se navodi – saboru će prisustvovati i gosti iz Crne Gore, izaslanici Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori, episkop Metodije i protojerej-stavrofor Radomir Nikčević, koji su pre nekoliko dana imali sastanak sa zvaničnicima Stejt departmenta u Vašingtonu, na kome su ukazali na stanje ljudskih prava u Crnoj Gori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *