Мило неће да оде на миран начин

„Јуче сам био у Пљевљима, немили догађаји и синоћ су се поновили, али шта ћете, ми никада нисмо ни изашли из 90-их, ми смо први пут у својој историји промијенили власт прије три дана, ако је неко мислио да ће се то десити уз руже, аплаузе и фанфаре, то није било логично размишљање. Жао ми је што се све дешава али ја овдје видим и руку власти“, казао је Дритан Абазовић о инцидентима у Пљевљима.

„Људи које смо побиједили на изборима а које глорификује цијели регион су људи који су учествовали у ратним дешавањима у БиХ. Ми се против те политике боримо, против политике која је ратовала, која је произвела све ово што до сада нисмо успјели да превазиђемо. Много се негативних емоција наталожило на људима у тридесет година и многи који су се осјећали као мањина а који се у овом тренутку осјећају као већина, имају можда и неку фрустрацију коју желе да демонстрирају, што ја апсолутно не поздрављам и критикујем. Али хоћу да кажем да овакви политички моменти, који су значајни и који су историјски морају да имају неки свој израз.“

На питање да ли су се његови потенцијални коалициони партнери дистанцирали од политике 90-их као што је то урадио Ђукановић, Абазовић каже:

„Ја не знам да ли су се дистанцирали, жао ми је ако нису, а наша коалиција је поставила једноставне и јасне услове за формирање власти. Нисам сигуран да је Ђукановић спреман да се повуче на миран и достојанствен начин, иако сада тражи начине и путем подизања тензија везано за националне заједнице“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *