Matej i Luka Jovanović muzikom protiv korone

Sjajni mladi pijanista iz Pnačeva Matej Jovanović i njegov brat Luka, student glume, koji se bavi i muzikom, u saradnji sa američkom kompanijom LeeLoo i direktnom saradnjom sa GofundMe organizuju online live koncert u cilju prikupljanja donacija za borbu protiv koronavirusa.

-Na našu inicijativu sa organzatorom smo se dogovorili da polovina sredstava bude donirana za Srbiju a drugi deo ide za svet. Koncert će trajati oko pola sata, aprogram je koncipiran tako da svako može da uživa u njemu, Podeljen je u tri dela, klasična muzika, bluz rok i instrumental psihodelik rok – kaže za naš portal Matej Jovanović, a njegov brat Luka dodaje da je ideja da svako donira koliko može.

Svaki od donatora će dobiti šifru za pristup privatnom linku za direktan prenos koncerta koji će biti održan u nedelju 12. aprila u 18 časova. Evo i link preko koga će te moći da se prijavite za humanitarni koncert ovih izetnih mladih umetnika: https://leeloo-web-mobile.now.sh/event/matej-and-friends

Portal Tamo daleko svojim čitaocima predstavio je Mateju Jovanovića, a ovom prilikom evo nekoliko rečenica o njegovoj dosadašnjoj karijeri. Studira na čuvenom Regionalnom konzervatorijumu u Parizu u klasi pijanistkinje Jasmine Kulaglić. Do sada je imao mnogobrojne nastupe i recitale evo nekih: Mola di Bari  i Verona u Italiji, Beč u Austriji, Radovljica u Sloveniji, kultirni centar u Pančevu. Saradjivao je sa više od 160 umetnika, muzičkih organizacija i kompanija širom sveta. Na svojoj instragram stranici Pianoworldwide (www.instagram.com/pianoworldwide) muzičara i ljubitelja klasične muzike ima više od 150.000 pratilaca.

Na interesovanje francuskog kompozitora Rafaela Novarine, u toku 2020. godine Matej če snimiti tri klavirske kompozicije uz pratnju muzičkih spotova u produkciji PianoWorldWide. Sa ovim izezetnim talentu možete se upoznati i na njegovoj veb stranici www.matejjovanovic.online.

Uspešnu krajieru gradi i njegov brat Luka, student druge godine glume na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečan, Srbija. Umetnički je direktor PianoWorldWide, a do sada je glumio u nekoliko domaćih serija, par inostranih filmova i pregršt studentskih filmova. Aktivno se bavi sviranjem gitare i pevanjem.

I na kraju pomenimo organizatore američku kompaniju LeeLoo koja uživo prenosi događaje umetnika izvođača širom sveta, a u saradnji sa GoFundMe istovremeno obezbedjuju da donacije stignu do onih kojima je pomoć najpotrebnija. Evo linka i LeeLoo: https://joinleeloo.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *