Жена предузетник године у Србији

За најбољег предузетника u Србији изабрана је Јелена Поповић Бујић, власница фирме „Ајсберг салад центар“. Реч је о најпрестижнијем светском признање за достигнућа у предузетничком бизнису, лидерству и иновативности, које додељује консултантске компанија „Ернст енд Јанг“ с циљем да подстакне развој малих и средњих предузећа, а манифестација је десету годину заредом одржана у београдском хотелу „Хајат“.

Први пут после десет година за најбољег предузетника изабрана је жена. Јелена је наследила породични бизнис узгајања салате и поврћа, који је пре више од тридесет година започео њен отац. Изазова је било пуно, али су, каже – рад и упорност, ипак победили.

„Бити предузетник је једна велика борба. То значи да када примите ударац, морате ујутру да поново станете на ноге и још јаче следите своју визију. И морате да се наоружате стрпљењем, јер ствари се десе онда када оне треба да се десе, а не онда када ви желите, а то је нама предузетницима јако тешко. Ми бисмо све сада и одмах“, каже добитиница признања, власница комапније „Ајсберг салад центар“, Јелена Поповић Бујић.

Ове године у трци за награду учествовала су 34 предузетника из 28 компанија, које послују у различитим областима широм Србије.

Руководилац Програма Ернст енд Јанга „Предузетник године у Србији“, Мила Бјелаковић изјавила је да је реч о глобалној награди која се по истом принципу додељује свуда у свету у око 60 земаља.

„Оно на шта смо изузетно поносни је то што је реч о потпуно транспарентном избору. То значи да испред компаније нема представника у жирију, него предузетници одлучују ко ће понети ово признање“, истиче Бјелаковићева.

Иван Ракић, руководећи партнер „Ернст енд Јанга“ за Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору указује на то да је за десет година програма упознао 250 сјајних предузетника.

„Након хиљада и хиљада пређених километара и посета њиховим компанијама, могу само да кажем да смо ми изразито поносни што су они представници наше земље и наши предузетници“, додаје Ракић.

У Монте Kарлу се у јуну одржава избор за најбољег светског предузетника, где ће се наша представница надметати са предузетницима из преко 60 других земаља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *