Владика Милутин у болници, сумња се на корону

Епископ ваљевски Милутин колима хитне помоћи из Ваљева пребачен на једну београдску клинику, сазнају „Новости“ из кругова блиских Епархији ваљевској.

Према сазнањима Новости, владика има повишену температуру и малаксалост. Не зна се да ли то има везе са коронавирусом, али је извесно да ће убрзо бити тестиран током збрињавања које је почело у клиници у Београду.

Како су „Новости“ већ писале, коронавирус потврђен је код двојице свештеника из Епархије ваљевске, за чијом је катедром епископ Милутин. Како јавља овај лист, владика ваљевски последњих недеља и дана присуствовао је разним догађајима у парохијама епархије под његовом контролом, међу којима су и исповедања свештеника којима се одвијају у ово доба године.

Први је архијереј СПЦ који је одмах по увођењу ванредног стања донео акт о забрани свећења водица у домаћинствима и становима у ваљевском крају. Према најновијим информацијама, лекари на клиници на којој је смештен чине све на збрињавању угледног архијереја СПЦ и његов живот живот није угрожен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *