Устао је и Београд

Хиљаде верника окупило се поподне на Теразијама одакле је кренула литија ка Храму Светог Саве где је служен молебан у знак подршке СЦП у Црној Гори.

Двојица младића у српској и црногорској народној ношњи носили су велику икону Богородице. Окупиле су се породице са децом, као монаси и свештенство који ходају измешани са народом. Молебан је служио епископ ремезијански Стефан, викар српског патријарха, са свештенством.

„Вечерас се радујемо што смо јединствени и надам се да ћемо и у наредним данима показати кроз јединство своју слогу и љубав и да ћемо је послати свима који живе и на КиМ и у Црној Гори, а да ће они бити довољно паметни и мудри да се изборе за своја права и да живе слободно“, рекао је епископ.

Окупљенима је пренео благослове патријарха Иринеја, за којег је рекао да је вечерас отишао у Бањалуку где ће бити обележен Дан Републике Српске, али и да је био помало тужан јер није у Београду, на молебну, на којем је предвидео да ће се окупити велики број људи.

На снимцима и фотографијама видео се велики број застава и црквених обележја. Грађани у првом носили су натписе “Време је Божије правде” док испред била велика икона Богородице. Чуло се скандирање „не дамо светиње“ и „Црна Гора и Србија, то је једна фамилија“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *