Ubice u ime države!

Nedavno je u Arhivu Jugoslavije otkiven dokument iz koga se vidi kako je Tito ubijao srpske i jugoslovenske emigrante po svetu
Piše: Dr Marko Lopušina 

Kako je otkrio beogradski “Nedeljnik” u dokumentaciji Arhiva Jugoslavije, nađeni su dokazi da je Josip Broz Tito sa članovima Predsedništva SFRJ i čelnicima federalne policije (SSUP Savezni sekretarijat za unutrašnje poslove), savezne tajne policije (Služba državne bezbednosti SFRJ), posle napada australijskih ustaša na planinu Radušu, kada je stradalo 15 Jugoslovena, doneo odluku da se osveti hrvatskim nacionalistima.

Tokom 1972. godine formirano je Odeljenje za emigraciju, (šef Stanko Čolak, saradnik Boža Spasić), koje je dobili zadatak da likvidira ustaše po svetu, ali i druge emigrante, koji su označeni kao jugoslovenska neprijateljska emigracija.

Jugoslovenska i srpska tajna policija vršile su još od kraja Drugog svetskog rata državni terorizam nad sopstvenim srpskim narodom u inostranstvu i pripadnicima drugih naroda. Intenzitet progona i likvidacija pripadnika emigracije u inostranstvu posebno je pojačan formiranje grupe državnih likvidatora, koji su ubijali u ime države Jugoslavije.

Samo likvidatori Službe državne bezbednosti Jugoslavije iz Beograda, Zagreba i Frankfurta su u emigraciji izvršili 128 ubistava i osam otmica. Najviše likvidacija izvršeno je nad ustašama u Nemačkoj i nad Srbima u Evropi i SAD. Najstrašniji zločin dogodio se u Čikagu 1977. kada je ubica Srbin sa stotinu udarca nožem ubio Dragišu Kašikovića, četničkog ideologa i urdenika i njegovu devetogodišnju pastorku Ivanku.

Tajna policije i njene ubice bili su zaštitnici režima Josipa Broza. Titovi miljanici su za ekzekucije nad emigrantima krajem prošlog veka počeli da korisite ljude iz podzemlja.

-Brozov sledbenik Stane Dolanc je naredio ubistvo Stjepana Đurekovića, direktora u INI, jer je odao Nemacima tajne o vojnim rezervama goriva i potom kao ministar policije odobrio likvidacije desetine emigranata u inostranstvu – tvrdio je Bože Vukušić, koji se bavi izučavanjem krvavih tajni sakrivenih u dosijeima tajnih policija.

BALKAN INFO: Božidar Spasić - Stjepan Đureković nije previše zanimao nemačko tužilaštvo! - YouTube
Božidar Đureković (crno-bela fotogrfija) i Božidar Spasić saradnik Brozove službe

Vukušić u svojim knjigama pominje identitet likvidatora u ime država – Bogoja Panajotovića iz Niša, Vinka Sindičića iz Rijeke, Iliju Stanića iz Sarajeva, koji je ubio Maksa Luburića, ustaškog komandanta logora Jasenovac u Španiji. Vukušić pominje i Željka Ražnatovića iz Beograda i dvadesetak drugih. Jedan od njih, Željko Ražnatović, zvani Arkan je kao državni likvidator napravio i političku karijeru. Prvu prozivku Arkana kao ratnog zločinca, ali ne i kao Titovog državnog teroriste, izvršio je lično ambasador Ričard Holbruk, preko novinarke Kristine Amanpur i CNN-a u leto 1997. godine.

Slobodan Milošević je nasledio Titove državne likvidatore, pa i Arkana. I koristio ih je za unutrašje potrebe. Kada je Slobodan Milošević došao na vlast početkom devedesetih stara Služba državne bezbednosti Jugoslavije je ukinuta. Umesto nje stvoren je srpski Resor državne bezbednosti na čijem čelu je kratko bio Zoran Janaćković, a potom dugo Jovica Stanišić. Njega je 1998. godine, posle smene nasledio Radomić Marković, novi načelnik RDB.

EVO ŠTA SE DESILO ISPRED "INTERKONTINENTALA" GDE JE UBIJEN ARKAN: Ove DETALJE malo ko zna!
Bio zadužen za likvidacije: Željo Ražnatović Arkan

Vrhunac njihovog policijsko-kriminalnog delovanja bio je stvaranje srpske mafije i Zemunskog klana, odnosno likvidacija konkurencije, kako u podzemlju, tako i u politici.

Milošević je kao likvidatore koristio članove agenture, parapolicije i mafije, koji su izrasli u monstruozni Zemunski klan. Ova policijska banda je ubila Ivana Stambolića, Slavka Ćuruviju, Dadu Vujasinović i Zorana Đinđića.   

Kontinuitet državnog terorizma koji su koristili Josip Broz i Slobodan Milošević trajao je sedam decenija. Taj teror je bio veoma surov. Za sedam decenija koliko su se komunisti i socijalisti krvavo obračunavali sa svojim političkim protivnicima, prema slobodnoj proceni istoričara, ubijeno je u Jugoslaviji oko pola miliona ljudi. Srbija je prepuna grobnica žrtava građanskog rata, koje se još istražuju. Likvidirano je i 126 političke ličnosti u emigraciji i otadžbini. Međutim, o naredbodavcima i izvršiocima tih ubistava se ćuti.

Deo političkih stranaka i javnog mnjenja traži da se dosijei policije otvore i krvava tajna otkrije. Profesor Bogoljub Milosavljević sa Pravnog fakulteta „Union“ iz Beogradu smatra da je neopotrebno obelodaniti zločine iz davne i skorije prošlosti, zaštititi ljudska prava žrtava, ali i njihovih likvidatora.

Bogoja Panajotović verovatni ubica Dragiše Kašikovića i Ivanke Milošević - Naši u svetu
Bogoje Panajotović najvetovatnije je ubio Dragišu Kašikovića

Umesto da je otvorila vrata tajnih depoa i stranice mračnih arhiva, nova vlast je posle 5. oktobra 2000. godine otpočela sa uništavanjem krunskih dokaza o zločinima pripadnika tajenih zlužbi i njihovih pomagača iz podzemlja. Prema rečima Zorana Stijovića, bivšeg savetnika šefa RDB, vrh tadašnje tajne službe je organizovao sistemsko uništavanje dokumenatacije državne bezbednosti, koja bi mogla da bude kompromitujuća. Kako po njih, ali službu i tadašnju vlast.

Nova vlast izbegava da otvori tajna dosijea i otkrije najveću srpsku krvavu tajnu. Kako preispitivanje rada tajnih službi Jugoslavije i Srbije nikada u Beogradu nije zvanično ozakonjeno, a ni započeto, na otvaranje duže od decenije čeka oko 100.000 postojećih dosijea. Hrvati i Slovenci su učinili napor da otkriju istinu o tajnim ubistvima koja su počini pripadnici službi državne bezbednosti. Nemačka je pokrenula u skorije vreme nekoliko sudskih procesa protiv naših državnih likvidatora, koji su ubijali političke emigrante u ovoj zemlji.

I pored jasne preporuke EU da se tajna dosijea Službe državne bezbednosti otvore, a ova politička policija i njeno rukovodstvo osude zbog terora nad srpskim narodom, usled nedostatka političke volje i spremnosti stranka na vlasti da se suoče sa istorijskim istinama, krvave tajne službi državne bezbednosti ostale su sakrivene i od pisaca istorije i od javnosti. Zato i nema jasnog odgovora zašto i moderna Srbija ćuti o državnom terorizmu svojih tajnih službi ?

Srbija ćuti!?  Zato se i danas veruje da je Srbija zemlja džavnih ubica?

Naslovna fotografija: Dragiša Kašiković i njegova devetogodišnja pastorks Ivanka

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *