Светитељ је позвао да дође на Егину

Верица Стојановић из села Драчић испричала је свој необичан сан и позив да оде у Грчку на острво Егину у манастир Светог Нектарија.

Наиме, она је одавно имала жељу да посети Егину и планирала је овог пролећа, међутим како каже није јој се дало. Пре неколико дана сањала је Светог Нектарија у плавим одеждама како је благосиља и каже јој:

Опис није доступан.
Икона Св. Нектарија Егинског, рад Јована С.

„Дођи у јулу обавезно на Егину са оцем Нешом.“

Верица није ни знала да свештеник Неша Андрић организује у јулу ходочашће на Егину. Када је контактирала оца Нешу из Ваљева, испоставило се да он планира за 22. јул ходочашће уколико добије благослов свог надлежног Епископа ваљевског Исихија.

-Планирао сам у јулу да путујем на Егину, наравно уколико добијем благослов и одобрење мог надлежног Епископа. Без благослова Епископа ми свештеници не путујемо ван Епархије. Звала ме је сестра у Христу Верица и ја сам се изненадио када ми је испричала њен сан. Ја путујем на Егину више од десет година али нисам до сада доживео овакву препоруку са неба Божијег од Светитеља. Велика је то одговорност за мене и велики страх Божји када нам се да знак с’ више да смо под будним оком Светих. Уздам се у помоћ и милост Божју – рекао је о. Неша.

Ново ходочашће на Егину овај ваљевски свештеник, иначе аутор изузетно запажене и читане књиге „Исцелитељ – Свети Нектарије Егински“ организује са туристичком агенцијом Долче вита доо, крајем октобра.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *