Свет губи битку са климатским променама

Познати амерички филмски документариста Мајкл Мур поставио је на Јутјуб, на Дан планете Земље, свој нови филм „Планета људи“. Гледање остварења на овој платформи биће бесплатно током 30 дана, а до сада га је погледало више од 1.800.000 људи.

Како се наводи у опису документарца, аутори њиме поручују да свет губи битку у заустављању климатских промена на планети Земљи јер прати лидере који су га одвели погрешним путем – издали су еколошки приступ у корист корпоративне индустријске Америке.

„Овај филм је освешћујући позив који нас тера да сагледамо реалност коју не желимо да прихватимо: усред смо егзистенцијалне кризе и изумирања које је изазвао човек“, кажу аутори.

Филм Планета људи, чији је Мур продуцент, а режисер је његов сарадник Џеф Гибс, посвећен је тренутном стању животне средине, али и критикама еколошког покрета који је, према мишљењу аутора, кренуо погрешним путем и рано изгубио битку због непромишљених одлука с катастрофалним последицама, иако су им намере биле добре.

Аутори су објаснили да се већина човечанства налази у самоизолацији због коронавируса и као резултат тога људи су се изненада нашли у прилици да размисле о свом доприносу у рушењу крхког екосистема. Погледајте трејлер овог поучног филма:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *