Статистика лажи

Пише: Мишо Вујовић

На улицама Букурешта рсзбацали су лешеве изнете из мртвачнице како би оптужили Чаушескуа за масакр цивила. Свет је без провере осудио диктатора, који ће пар дана касније бити стрељан на мало хуманији начин од монструозне ликвидације Моамера Гадафија, човека који је дивљим племенима донео мир и благостање.

У Кувајту је ирачка војска из породилишта однела инкубаторе, свет је обишло сведочанство извесне девојчице Наире о страдању бебе у породилишту. И та лаж пред конгресом САД кћерке амбасадора Кувајта Ал Сабах уродила је одмаздом Америке према Ираку.
У Сарајеву су, зарад Си-ен-ена, како је изјавио генерал Мекензи, масакрирани грађани у реду за хлеб. Уследиле су санкције СР Југославији.

Касније је гранатирана пијаца Маркале због чега је бомбардована Република Српска. Лорд Дејвид Овен у књизи “Балканска одисеја” наводи: Видео сам да муслиманска војска поставља минобацач на крову болнице на Кошеву.

У Рачку је Вилијам Вокер масакрирао истину, оптужујући српску полицију за масакр над албанским цивилима. Оптужница је у Хагу одбачена али је СР Југославија 78 дана зверски бомбардована.

У Сребреници је почињен злочин стрељањем заробљеника. Срби оптужени за геноцид. Из лажи о злочинима руске војске кружи фотографија жене крваве главе под насловом “слика Путиновог рата”. Испоставиће се да је фотографије жене повређене од експлозије плинске боце објављена још 2018.године. Велики слободозборац Слободан Георгијев објавио је на Твитеру и наравно и поред демантија са није му пало на памет да се извини.

Као што видимо у сваком рату прва гине истина, затим страдају пешадија и цивили. На стотине Џејми Шејева (портпарол НАТО -а 1999.) данима је куражило Украјину да нападне отцепљене области Доњецка и Луганска.

Већ виђени сценарио медијског линча, свесно жртвовање Украјине да би се санкционисала, изоловала и ослабила Руска Федерација у доброј мери даје резултате. Владимир Путин је најављујући обрачун са тероризмом на Северном Кавказу пре скоро две деценије најавио немилосрдан обрачун са сваким ко крене оружјем ма Русију. Кавказ је данас миран.

Данас денацификација Украјине подразумева обрачун са нацистима пре свага са покретом “Азов”, који је у Одеси запалио зграду препуну људи. Интернетом кружи снимак распећа руског војника кога ова окрутна формација веже за крст, разапиње и пали.
Свет утрнуле савести, поробљеног ума, препун моралних фекалија креирао је још једну профитабилну катастрофу која ће подићи нови Берлински зид чија градња траје од усправљања Русије и њеног повратка на престо моћи. Запад је подло и перфидно искористио украјинске фашисте да би пролио крв истог народа, правећи од једних жртве од других злочинце.

По ко зна који пут у маршу за осуду Москве, корачају пси рата, ратни хушкачи, наоружани миротворци, борци за људска права, тајна друштва, државници и државне пудлице, на челу са НАТО алијансом, дезорјентисаним Бајденом, ментално рашчупаним Борисом Џонсоном и рашрафљеном Европом.

Онеспокојавајућа је хистерија промоције смрти, разарања једне земље у директном преносу Сиенена. Чему се радовати погибији истородне браће верским инатом и бољшевичким националним сурогатом, омеђене. Свестан сам да се ратна чорба одавно крчка далеко од Украјине и Русије.

Украјина је одабрана као жртва коју ће фашисти приложити на жртвеник детронизовања Русије као највеће антифашистичке силе. Као што се сатанизују Срби тако се Русија увлачи у замку агресора на сопственој земљи.

Гледао сам рат изблиза пуне четири године. И ко год се радовао рату, та радост му се у кући настанила, каже народ. Рат је пошаст у којој је једино правило “убиј да не будеш убијен”. Рат је некажњени злочин у понављању. Рат је једино стање које се миром не завршава.

Моја зелена вијетнамка стара скоро четири деценије и данас носи мирис рата. Пре четврт века заћутало је оружје на просторима Југославије, али рат против Срба и даље траје.

Осим технолошког напретка у стратегији припреме терена и медијским кампањама револуција су самоходна оружа без посаде, беспилотне летилице, дронови, паметни пројектили…

Лаж и даље доминира ратом, рат убија истину, множи се патња и страдање недужних, наивних, немоћних и необавештених.
Количина лажи изговорене из уста лидера најутицајнијих земаља света, дезорјентисала би најинтелигентније умове, а камоли испрепадане становнике Донбаса, Луганска, али и на украјинској страни грађане несвесне да постају статистика једног озбиљног сукоба. Запад их већ сврстава у жртве Руске агресије на Украјину.

Лоши момци су одувек били Руси, најпре на филмском платну сада и у стварности.

Насловна фотографија: Тенк гази ауто у Кијеву, слика која је обишла свет уз коментар да је реч о руском тенку, а заправо реч је о украјинском. Још једна у низу лажи  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *