Србијо, пробуди се!

Интерпол је одбио захтев тзв. државе Косово за пријем у чланство ове организације и поред отворене и огрмне подршке моћних западних сила на челу са Америком. После првог неуспешног круга гласања наметнут је и други, али дебаклом је завршен и овај покушај. Историчар уметности Александар Лабмрос, који живи и ради у Француској реаговао је на ову вест дана и дао занимљиву анализу. Преносимо је уз одобрење овог занимљивог човека са израженим патриотским осећањима:
Фотографија на профилу корисника Александар Ламброс
Александар Ламброс

„Дакле, светска организација која се бори против тероризма, трговине људима, људским органима, оружжа и наркотика, Интерпол, није примила тзв. Косово, криминални ентитет који постоји управо захваљући тероризму, трговини људима, људским органима, оружја и наркотика. Плод је то више здраве памети земаља чланица него нашег лобирања и спољне политике. Ми смо тако инертни у свему (доказ, погледајте састав српске делегације) па ако се очешемо о несто, добродошло, ако не благоглагољаћемо о небеској Србији и истој таквој правди.

Више је ствари овде занимљиво, а прва је хистерија око Русије. Као није нас подржала (мада нисам сконтао ста би се уопште код нас сматрало за подршку). Најпре, јел могуће да још увек постоје људи са средњом стручном спремом који мисле да геополитика функционише на принципу тако неких фолклорних симпатија. Русија је сила која је и сама у великом проблему и ставља свој национални интерес на прво место, а не српски. На нама је да ми Русију убедимо да се ми добро уклапамо у њен национални интерес.
Ја не знам шта ви очекујете од Русије, а сопствена Влада месецима припрема терен за предају Косова? Где је ту логика? Та антируска хистерија је одлична ЕУ пропаганда пласирана кроз колаборационистичке домаће медије (‘ево како вам Руси желе добро’, то наравно за разлику од њих којима је искључиво наша добробит на срцу). Мислим, дајте више расчивијајте неке елементарне појмове. И то што је Путин срео Тачија у неком јелсејском ходнику не може да значи ништа више од сусрета свих наших званичника са њим. Ако има нешто што ме испизди у делићу стотинке је ова ментална матрица „а шта је нама Русија дала?“. Подваријанте: „ЕУ је више уложла (дала хуманитарне помоћи, шта год)“. Или „што Израел не реагује на усташко дивљање по Крватској“ и слично. Ало бре, да ли сте ви при себи?! Неће нико ниста да вам да, нити ми треба да скидамо гаће да ми добили неку милостињу да презивимо до следећих избора. Нама треба да научимо да будемо самоодрживи и да сами (у савезништву са другима, тамо где је то могуће) бранимо своје сопствене интересе. Ко ће бре нешто да вам да ето тек тако јер сте симпатични? Да ли сте ви нормални? И Влада која рачуна на то да ће негде нешто да искука није Влада већ колонијална управа.
Дакле, прекините више с тим шта је овај или онај урадио за нас, и шта нам је овај или онај дао. Научите да пецате рибу!
Друга ствар у вези овог данашњег гласања је, пројекат Косова је у поптуном ћорсокаку. Ако се има у виду да је неколико земаља ове године повукло своје признање, да стоје заглибљени упркос застрашујућим америчким и ЕУ притисцима на банана државе по свету праћено нашом готово потпуном политичком немоћи, онда је јасно ко дан да је будућност Косова повратак у пуно српско окриље. Геополитичке промене су већ сад видљиве голим оком, у будућности ће бити још боље, све зависи од нас, да ли ћемо их дочекати спремни или не. А кад видиш ко је српска политичка и интелектуална елита, кукала нам мајка …. Што нас доводи до трећег проблема, а то је проблем националних институција за формирање националне политичке и интелектуалне елите. Она сада постоји као елита у сенци и обрачунава се са колаборационистима. Нама нема напретка без националне елите. Коју ми морамо да створимо (и то се не ради на Сингидунуму, извињавам се). Код нас све неки кадрови с политичких курсева ЕУ и неких опскурних ЕУ фондова, а просечни српски колаборационистички џукац се прода за вечеру у градској кући Мастриха и донацију за нове најке. Па погледајте само шта је причао Костић, председник САНУ, која би по природи ствари морала бити creme de la creme српске елите. Не брани се тако земља, нити ту може Русија било шта да помогне. Пробудите се“!
Насловна фотографија: Српска делегација на заседању Интерпола у Дубаију/МУП Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *