Шајкача на кока-коли у Сплиту

Лик са шајкачом, брковима и црним прслуком освануо је на флашама кока-коле у Сплиту и изазвао негодовање великог броја купаца. На етикети је наведено да је земља порекла „кока-коле” Србија, а увозник Црна Гора.

Како преноси „Спутњик”, купци у једној продавници у Сплиту изненадили су се када су на етикети омиљеног пића видели лик насмешеног господина са брковима, црним прслуком и шајкачом на глави. Фотографија верзије тог пића из Србије ускоро се проширила интернетом, а многи су се запитали „шта она ради у хрватским продавницама”.

Претпоставља се да су хрватски трговци одлучили да купе верзију из Србије, јер је јефтинија од оне на хрватском тржишту. Како преноси РТРС, грађани Сплита сматрају да је та кока-кола, наводно, „лошијег квалитета од хрватске, односно од оне која се пуни у Хрватској, али има нижу цену”.

Хрватски медији преносе да је „чико” са етикете део службене „Кока-Колине” кампање „Славимо када смо заједно”, која се емитовала у Србији. Није јасно да ли су српске кока-коле случајно завршиле на хрватском тржишту или су власници трговина одлучили за јефтинију верзију, али оно што јесте јасно то је да је некима у Хрватској веома засметао лик са шајкачом.

Слична ситуација се десила пре две године у Загребу, када је једна жена на „Фејсбуку” објавила да на кока-коли коју је купила пише да је производ увезен из Србије и да укус није исти као из хрватск.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *