Preminuo Marinko Rokvić

Popularni pevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je danas u 68. godini života. Ranije je objavljeno da je hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje teško.

Rokvić je neko vreme borio sa bakterijom koja mu je napala organizam, zbog čega je bio na lečenju. Situaciju je dodatno pogošalo i to što je imao operaciju ciste, krajem prošle godine, a zatim je dobio i koronu. Sve to ga je u potpunosti iscrpelo, i teško borio sa novim zdravstvenim problemom.

Pokojni pevač je i tada rekao da je bio iscrpljen, kao i da je zbog zdravstvenog stanja odložio brojne nastupe i gostovanja.

„Tačno je da je preminuo. Molim vas, imajte razumevanje. Hvala na javljanju i saučešću, ne mogu sada da pričam“, potvrdio je pevač Nikola Rokvić medijima.

Marinko Rokvić je srpski pevač rođen 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Roditelji su mu bili strogi, a porodica je teško živela jer su se samo bavili poljoprivredom. Marinko i njegov brat su od malih nogu pokazivali interesovanje za muziku pa su učestvovali na većini školskih priredbi. Marinko je voleo da peva i da svira pesme na harmonici, a bratu su bolje išla kola. Obojica su samouki, a svađali su se jedino oko harmonike jer su imali samo jednu. Pored muzike, Marinko je voleo i da trenira fudbal.

U svojoj bogatoj karijeri snimio je dvadeset i jedan studijski album i nekoliko singl-ploča. Iza njega je ostao veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *