Српске шампионке из Бонирига

Још једна фудбалска сезона је завршена и још једном је ФК Бонириг, из предграђа Сиднеја у далекој Аустралији, показао раскошан таленат и освојио титуле на крају сезоне. За то су овај пут биле заслужне девојке узраста испод 14 и 16 година старости којe су освојиле своја финала u Јужном фудбалском дистрикту.  

Поред њих велики успех су оствариле и девојчице испод  дванаест година, којима је измакла титула у њиховом финалу и то након златног гола у продужетку.

У великом финалу и након грчевите борбе Бониригове девојке су тријумфовале са 2:1 над Ливерпул Олимпиком. Голове су постигле Катарина Кнежевић и Надија Кожул. Признање за најбољег играча финала припало је талентованој Софији Калапаћ. У узбудљивом финалу на терену Ћирило резерву све је кључало је од емоција. А све је експлодирало на крају меча када су девојке развиле српску тробојку. Прелепа сцена разгалила је поносне родитеље па су полетеле и сузе радоснице у публици.

Девојке шампионке: Милена Стојић, Катарина Кнежевић, Илијана Радовић, Татијана Радовић, Николина Банић, Надија Кожул, Софиа Тица, Милка Милосављевић, Хелена Матић, Анастасија Банић, Милица Сабојловић, Гордана Поповић, Ангелина Мијаковац и Софиа Калапаћ. Тренер овог тима током финала и у минулој сезони је био Ненад Банић а менаџер тима Милена Поповић.

Круну на успешан викенд су ставиле Бониригове девојке испод 16 година које су тријумфовале у свом великом финалом са 5:0 над екипом Кемпс крик.  Стрелци су били Тиана Миздрак (2), те Аниесе Исмаил, Ана Цветковић и Ева Драгељевић по један гол. Најбољи актер финала је била Тиана Миздрак, па јој је заслужено припало признање МВП–а.

Своје утиске о великом финалу, као и о минулој сезони са нама је поделио тренер тима У16 Небојша Радевић: ’’Минула сезона је била веома успешна јер смо на крају имали велики број  тимова који су се домогли плеј-офа. Посебно бих истакао наша три тима – девојке млађе од дванаест, четрнаест и шеснаест година, које су стигле до својих великих великог финала.“

-Што се тиче мог тима, девојке испод шеснаест година, желим пре свега да се захвалим свима на великој дисциплини и пожртвовању кроз читаву сезону. Морам да споменем, да се и ја сам осећам као део једне мале фудбалске породице која се дружи и ради заједно већ пет година. Показали смо и доказали да уложено време, рад и дисциплина на крају воде до успеха. У сезони иза нас одиграли смо петнаест утакмица, забележили четрнаест победа и један нерешен резултат, уз високу гол разлику. У плеј – офу смо ушли сигурно, победили смо екипу Хичинбрук са великих 9:0. Тако смо за противника у великом финалу имали талентовану екипу Кемпс крик јунајтед – напоменуо је популарни Неша.

-У финалну утакмицу смо ушли сигурно, све девојке су показале велико хтење и дисциплину. Потрудили смо се да се држимо договора пре саме утакмице, направимо притисак, тако да смо остварили велику предност од 4:0 већ у првом полувремену. Голове су постигли Тиана Миздрак два, Аниесе Исмаил и Ана Цветковић након одличног соло продора. Друго полувреме смо наставили са високим притиском, искористили једну грешку противника и Ева Драгељевић је на леп начин постигла гол за коначан резултат од 5:0 – закључио је поносни Небојша Радевић.

Девојке шампионке: Ангелина Коњевић, Јована Гулић, Татјана Антонић, Марина Батар, Ева Драгељевић, Аниесе Исмаил, Катарина Кнезевић, Лара Шћепановић, Тиана Миздрак, Ана Цветковић и Ана Радевић, Маја Мандић и Сара Дрмић.

Тиана Миздрак лидер без премца

Посебнe хвалоспеве тренер Нешо је упутио за талентовану Тиану Миздрак.

-Искористио бих ову прилику да посебно споменем капитена моје екипе, Тиану Миздрак, која је предводила ову талентовану екипу кроз читаву сезону, постигла бројне голове и асистенције. У самом финалу, Тиана је дала два гола, уз једну асистенцију и на крају заслужено добила признање признање МВП за најкориснијег играча финала.  Наш план је да следећу сезону играмо у вишем рангу, где се такође надамо запаженим резултатима.  На крају, желео бих да се захвалим свим мојим помоћницима, Адриани Шћепановић и Александри Миздрак, свим пријатељима нашег клуба, који су нас подржавали кроз све ове године.  Велика захвалност иде и управи ФК Бонирига на пруженим условима и подршци, као и спортској редакцији наших новина које неуморно прате све наше успехе.

Српски глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *