Српска деца Сент Петерсбурга у част светитеља

У цркви Светог Саве у Сент Петерсбургу, на Флороди, обележен је дан Св. Владике Николаја (Велимировића) – празник који слави црквена школа. После службе, у парохијској сали, отац Драган Жарић је благословио славски колач и жито и честитао славу дечици и гостима.
После тога је послужен празнични ручак који су припремили кумови и домаћини славе Невен и Милијана Ждрало са децом, Кристином, Кристијаном и Миланом. За наредну годину за кумове и домаћине славе пријавиле су се породице Недић и Божић. Програм је водила Драгана Билић уз читање одломака из живота и дела светог владике Николаја Велимировића. Дечији хор је отпевао песме: “Ми смо деца неба” и “Победну Песму” Св. Николаја.
Емилија Стојанчевић и Гаврило Жарић су рецитовали “Химну Љубави” Св. Апостола Павла. На крају је наступила фолклорна група Српски бисер, која је предвођена кореографом Стефаном Благојевићем извела диван програм. Учитељице попадија Изворинка Жарић и Слађана Лукић су поделиле дипломе и по примерак “Васкршњег Магазина” ученицима који су редовно похађали часове школе.
Фотографије: Јелена Мулин

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *